Zakelijk schildersbedrijf

Een schilder met groot hart voor de zaak
Schildersbedrijven kunnen aan particulieren hun diensten leveren of aan bedrijven. In dit stuk hebben we het over de tweede categorie. We spreken hier over zakelijke schildersbedrijven die klussen aannemen voor zakelijke klanten. Het gaat dan over project onderhoud. Het kan in dat geval gaan om één of een aantal panden voor bijvoorbeeld een woningcorporatie.

Een paar grote opdrachtgevers
De zakelijke schilder heeft als specifiek kenmerk dat er doorgaans een paar grote opdrachtgevers zijn. Hun activiteit voor deze opdrachtgevers gaat over de gemeentegrenzen heen; ze werken niet lokaal, maar regionaal of zelfs landelijk. Het zijn doorgaans ook grote schildersbedrijven met meerdere medewerkers en vestigingen.

Dienstverlening van ontwerp tot onderhoud
Een zakelijk schildersbedrijf kan al worden betrokken bij de voorfase van een zakelijk project; het ontwerp en de kleurkeuze. Doorgaans werkt de zakelijke schilder in dat geval als onderaannemer. Ze zijn gedurende het hele tot stand komen van een project actief. Gedurende de bouw van een pand of nieuwbouwproject van woningen, maar ook bij het onderhoud na oplevering is het zakelijke schildersbedrijf betrokken. Ook bestaan de werkzaamheden van het zakelijke schildersbedrijf doorgaans uit houtrotherstel en het herstel van glasschade.

Overheidsaanbestedingen; het grote werk
We spreken over echt grootzakelijk schilderwerk wanneer de aanbestedingen komen vanaf de overheid. Het kan dan gaan om onderhoud aan overheidsgebouwen zoals sporthallen, scholen en bibliotheken. In geval van vastgoedonderhoud aan monumentale panden kan restauratie ook tot de werkzaamheden behoren. Kortom; de zakelijke schilder is een ware duizendpoot.