Schildersbedrijf Zaandam

Schilderen is een vak apart. Natuurlijk, iedereen kan een kwast en een blik verf kopen en aan de slag gaan. Maar er bestaat dan grote risico dat de verf niet hecht, u veel schade toebrengt aan bijvoorbeeld kozijnen en vloer, of dat er blazen of vlekken in het verfoppervlak komen. Kortom, het wordt lang niet altijd mooi als u zelf gaat schilderen. Alle reden dus om eens te informeren wat een schildersbedrijf precies kost.

Binnenschilder en buitenschilder
U kunt zich voorstellen dat de schilder in Zaandam of Amsterdam in een huis flink wat verschillende klussen kan krijgen. Denk aan muren schilderen, planfonds witten, kozijnen schilderen, maar ook bijvoorbeeld deuren en trappen. Afhankelijk van de klus en het oppervlakte, bent u voor een volledige nieuw geverfd interieur heel wat arbeidsuren verder. Als u veel tijd heeft en houdt van doe-het-zelven, dan is het een optie om zelf te schilderen. Bedenk wel dat de gemiddelde professionele schilder veel sneller klaar is en waarschijnlijk degelijker werk aflevert, dan dat u zal kunnen doen.

Een buitenschilder houdt zich bezig met het schilderen van de kozijnen aan de buitenzijde van het huis, de entree, de houten of stenen afwerking van het huis, maar ook met bijvoorbeeld schuttingen en schuurtjes. De omstandigheden voor de buitenschilder moeten perfect zijn. Geen regen, niet te warm, geen felle zon op de schildersplek. Zaken die een professionele schilder goed in de gaten kan houden.

Gemiddelde prijzen
De binnenschilder kost gemiddeld €30,- tot €35,- per uur, of €35,- tot €40,- per m2. U kunt er ook voor kiezen om uw oppervlakte te laten spuiten. Dat is een stuk goedkoper. De schilder in Zaandam vraagt ongeveer €6,- tot maximaal €10,- per m2. Als laatste kunt u nog kiezen voor sauzen. De prijzen zijn €10,- tot €15,- per m2. Voor de buitenschilder geldt dat u gemiddeld €1500,- kwijt bent voor het schilderen van een tussenwoning. Een twee onder een kap kost rond de €3000,- en een vrijstaand huis ongeveer €5000,-, afhankelijk van de grootte van de woningen.

Offertes opvragen
Stel, u heeft een koophuis in Zaandam. Koophuizen moet u zelf onderhouden. Dat geldt dus ook voor het schilderwerk. U gaat op zoek naar een schilder en legt contact met meerdere schilders, om te vragen of ze tijd hebben om uw klus te doen. U vraagt dan tegelijkertijd naar een prijsopgave. Aan de hand van deze offerte en de tijdsplanning van de beschikbare schilders, maakt u een keuze. Het is ook slim om te kijken welke ervaringen anderen hebben met de gekozen schilder. Dit is vaak via internet wel te achterhalen. U kunt natuurlijk ook een bedrijvengids raadplegen. Hier vindt u echter geen recensies. Een derde mogelijkheid is om vrienden en kennissen te vragen of ze een goede schilder weten. U weet dan met grotere waarschijnlijkheid dat de schilder goed werk zal afleveren. Iemand wordt niet aanbevolen als hij slecht werkt natuurlijk.

Subsidieregeling Zaandam
Subsidieregeling voor schilder uit Zaandam
Uw huis laten schilderen kan een flinke aanslag zijn op uw budget. Er wordt regelmatig gevraagd of er een mogelijkheid is voor een subsidieregeling voor een schilder in Zaandam. En of er andere manieren zijn om de kosten te drukken. En gelukkig voor u, die mogelijkheden zijn er wel degelijk.

Wat houdt de regeling in?
De subsidieregeling voor het inhuren van een schilder in Zaandam is hetzelfde als de subsidieregeling die voor het gehele land geldt. De subsidie is in het leven geroepen om ervoor te zorgen dat er extra werk kwam voor de schilders. De subsidie bestaat uit een verlaging van de BTW. Normaal gesproken betaalt u een BTW tarief van 21% voor arbeid, de materialen, de verf en het uurloon. Ook in 2019 is het BTW tarief slechts 9%. Dit verschil van 15% kan de kosten voor u met tientallen euro’s doen laten zakken als we het hebben over een gemiddelde Nederlandse woning.

Motivatie regering
De regering heeft bepaald dat deze subsidieregeling voor de schilder in Zaandam voorlopig behouden wordt. Door de BTW verlaging wordt het voor opdrachtgevers aantrekkelijker om klussen te laten uitvoeren en daardoor blijven meer schilders aan het werk. Er hoeft dus ook geen uitkering aangevraagd te worden voor de schilders die anders werkloos zouden worden. Dit heeft een verlaging van de kosten van de Nederlandse Staat tot gevolg. Door de BTW verlaging wordt er natuurlijk minder belasting ontvangen per klus. Maar deze lagere inkomsten voor de staat, vallen in het niet bij de besparingen die gedaan worden door minder uitkeringen uit te betalen. Bovendien is het voor de motivatie en het zelfvertrouwen van de schilder beter om aan werk te blijven. Bent u van plan om schilderwerk te laten doen? Bekijk dan goed of het mogelijk is om de klus uit te besteden. U bespaart uzelf hiermee flink wat kosten.

Winterschilder in Zaandam
Bent u op zoek naar een zomer- of winterschilder in Zaandam? Maar weet u eigenlijk niet wat het verschil is tussen de zomerschilder en de winterschilder? In dit artikel wordt het u uitgelegd.

Wat is het verschil?
Eigenlijk zitten er maar 2 verschillen in deze twee typen schilders. Dat is ten eerste de periode waarin ze schilderen. Een winterschilder werkt alleen in de wintermaanden. Dat is de periode tussen half november en eind maart. Het tweede verschil, het meest interessante verschil voor u, is dat de winterschilder een stuk goedkoper is. Het kan dus heel voordelig zijn om uw grote schilderwerk door een winterschilder te laten uitvoeren. Dat scheelt een heleboel in kosten, terwijl het maar iets of wat ongemak oplevert. U moet er namelijk rekening mee houden dat de omstandigheden om te schilderen, tussen eind maart en half november beter zijn.

Binnen- of buitenwerk
Het binnenschilderwerk kunt u met gerust hart door een winterschilder laten doen. U moet er rekening mee houden dat u de woning wel moet laten luchten, dus u zal iets meer moeten stoken in de winter. Maar verder kent binnen schilderen in de winter eigenlijk weinig nadelen.

Voor het buitenwerk is dat natuurlijk een ander verhaal. Perioden met hevige regen maken de klus extra moeilijk. Tegenwoordig wordt er echter voor het merendeel watervaste en sneldrogende verf gebruikt. Deze verf kan ook worden gebruikt bij lagere temperaturen. Dat maakt het dus ook geschikt voor de winter periode. Bovendien zijn er veel betere technieken om de gevel af te schermen tegen de regen. De winterschilder uit Zaandam kan tegen goedkoper tarief dus prima bij u aan de slag gaan. Dat maakt de aanslag op uw budget een stuk kleiner. U kan er zelfs voor kiezen om nog wat extra klussen te laten doen.

Om het vergelijken makkelijker voor u te maken kunt u gebruik maken van onze offerte service om in contact te komen met schilders in uw regio.

Schilder prijzen Zaandam
Wilt u weten hoeveel u gemiddeld betaalt voor een goede schilder? En of de schilder prijzen in Zaandam vergelijkbaar zijn met de tarieven elders in Nederland? Wij zetten de gemiddelde prijzen voor u op een rijtje.

De binnenschilder
In principe kan er het gehele jaar door binnen geschilderd worden. Toch kiezen veel mensen ervoor om deze klussen vooral in het voorjaar, de zomer en de vroege herfst te laten uitvoeren. Daardoor kan het zijn dat de schilder prijzen in Zaandam iets wisselen per seizoen. Als er meer werk is, kan de schilder zijn prijzen wat opschroeven. Als er weinig werk is, zal hij wat zakken met de prijzen. De hoogte van de schilder prijzen in Zaandam hangt af van het type werk dat uitgevoerd wordt:

  • Spuitwerk, de kosten liggen tussen de €6,- en €10,- per m2
  • Sauzen, de kosten liggen rond de €10,- en €15,- per m2
  • Schilderen, de kosten variëren van €30,- tot €35,- per m2

Deze prijzen zijn inclusief materialen, verf en BTW. Sommige schilders hanteren liever een uurtarief voor schilderen. Dit tarief ligt meestal tussen de €35,- en €40,- per uur.

De buitenschilder
Logischerwijs zijn de kosten van de buitenschilder ook afhankelijk van de te schilderen oppervlakte. Een appartement is kleiner en heeft minder muren en is dus goedkoper. Een vrijstaand huis is duurder om te laten schilderen.

De schildersprijzen in Zaandam en omstreken voor de buitenschilder zijn te beramen op €1000,- voor een appartement, €1500,- voor een tussenwoning, €3000,- voor een semi geschakelde woning en rond de €5000,- voor een vrijstaand huis.

De winterschilder
Er zijn schilders, zowel voor binnen als voor buiten, die in het winterseizoen een ander tarief rekenen. Het winterseizoen begint eind november en loopt tot eind maart. In die periode kunt u flinke korting bedingen bij uw schilder. Vraag verschillende offertes op en bekijk wat het u oplevert.

Kosten
Kosten van schilder in Zaandam
Het uitbesteden van uw schildersklus is aan te raden als u zeker wilt weten dat het goed gebeurt. Als blijkt dat de verf ergens niet goed dekt, bent u verzekerd dat het probleem netjes wordt opgelost. Als u de klus door een professional laat doen, zal het bovendien veel sneller klaar zijn, dan wanneer u het zelf doet. U heeft minder last van stof en rotzooi, omdat de schilders veel ervaring hebben. Ze moeten de rommel die ze maken ook zelf opruimen. Daardoor weet u zeker dat ze secuur met uw spullen om zullen gaan. Maar wat zijn de kosten van een schilder uit Zaandam en omstreken?

Uurtarief of prijs per m2
Er zijn verschillende manieren om de kosten van de schilder uit Zaandam te bepalen. Zo werken sommige schilders met een uurtarief, terwijl anderen juist een prijs per m2 vragen. Dat heeft meestal te maken met het type klus dat wordt aangeboden. Opdrachten die bestaan uit grote oppervlakten, die snel uit te voeren zijn, zullen eerder via een prijs per m2 uitgevoerd worden. Klussen die meer precisie vergen en waarbij de schilder nauwkeuriger en langzamer te werk moet gaan, zullen eerder via een uurtarief gefactureerd worden.

Binnenschilder, buitenschilder, of winterschilder?
De meeste schilders hebben een specialisatie. De technieken voor binnen schilderen zijn nou eenmaal anders dan schildersklussen die volledig buiten worden uitgevoerd. Het ligt dus aan uw klus wat de kosten voor de schilder in Zaandam zullen zijn. Gemiddeld zullen de kosten per uur of per m2 voor een buitenschilder hoger liggen dan voor de binnenschilder. Het loont om verschillende offertes op te vragen. Het is mogelijk om te onderhandelen over prijzen.

Het is een stuk goedkoper om uw schildersklus aan te bieden in de winterperiode. Tijdens de winter betaald u minder voor een schilder en kunt u tevens gebruik maken van een verlaagd BTW tarief. In plaats van 21%, hoeft u slechts 9% BTW te betalen. Dat maakt uw rekening een stuk lager. Bovendien zal de schilder sneller aan de slag kunnen, omdat hij een minder volle agenda heeft. 

Aandachtspunten schilderwerk
Uw huis heeft regelmatig een opknapbeurt nodig. De buitenzijde van uw woning heeft het zwaar te verduren door zon, regen en wind. Aandachtspunten aan de binnenzijde van het huis zijn verkleuringen door UV-licht, roet van kaarsen en een open haard. U heeft misschien wel kinderen die met vieze handen aan de muren zitten of graag hun stiften op de muur uitproberen. Wandversieringen en bijvoorbeeld de hondenmand laten verkleuringen achter op uw muren. Waterschade geeft vlekken. Of misschien wilt u wel eens een ander kleurtje in huis, gewoon omdat het kan. Kortom, genoeg redenen om uw woning te laten schilderen. Na de opknapbeurt is uw woning weer als nieuw.

Zorg voor goede materialen
Een van de aandachtspunten is om goede reinigingsmiddelen, kwasten en de beste verf te kopen voordat u begint. Een goede voorbereiding is het halve werk. Wat betreft verf moet u goed in het achterhoofd houden waar de verf moet komen. Verf voor buiten is heel anders, dan voor binnen. Er is bijvoorbeeld ook verf voor in vochtige ruimtes te koop. Of afwasbare verf, of die ook goed bestand is tegen lage temperaturen. Wilt u zeker weten dat u de beste verf heeft voor uw klus? Neem dan een professional in de arm om u te adviseren.

Het werk uitbesteden
Ook al lijkt het in eerste instantie vreemd, het kan voordeliger zijn om het werk uit te besteden, dan om zelf te gaan staan rommelen. Een goede schilder heeft altijd de juiste materialen. Hij werkt waarschijnlijk meer secuur en tegelijkertijd sneller dan u dat kan. En mocht er iets onverhoopt verkeerd gaan, dan weet u zeker dat de schilder verantwoordelijk is voor het oplossen van de aandachtspunten. Door bij verschillende schilders een offerte aan te vragen, kan u de meest gunstige, of de meest geschikte schilder uitzoeken, waardoor uw huis in Zaandam weer fris en stralend wordt.

Alle klussen buitenshuis
In de koude wintermaanden zit niemand natuurlijk te wachten op een klusje buitenshuis. Het is ook niet zo gek, u zou ook niet graag met de winterjas aan naar buiten gaan om iets te gaan veranderen in de tuin. En waarom zou u ook, als het binnen zo heerlijk comfortabel kan zijn en u lekker met een goed boek kunt wegkruipen bij de verwarming. Toch zijn er zij die juist in deze tijd van het jaar hun slag proberen te slaan. Een winterschilder bijvoorbeeld, iemand die er juist in deze koude maanden alles aan doet om uw huis van de juiste kleuren te voorzien.

Overal te vinden
Een winterschilder is eigenlijk overal wel te vinden. Van steden als Groningen en Amsterdam tot winterschilder Utrecht. Er is zelden een winterschilder niét in de buurt. Maar wat maakt een winterschilder dan anders dan een reguliere schilder? Welnu, dat zijn verschillende redenen. Zo is een winterschilder iemand die voor minder geld hetzelfde werk levert. Dit is omdat een winterschilder minder ingeschakeld wordt. Meer mensen vinden het niet bepaald een noodzaak om ’s winters het huis te laten schilderen. Doordat de vraag daalt, dalen de prijzen mee. Ideaal voor uw portemonnee uiteraard, iets waar u een voordeel mee kunt doen.

Het weer bepaalt
Maar wat staat er dan nog meer bij te kijken? De weersomstandigheden uiteraard. Een winterschilder moet altijd een oogje houden op het actuele weer. Zo kan een sneeuw- of regenbui roet in het eten gooien. Daarnaast kan een winterschilder minder gebruik maken van daglicht. Het is eerder donker en later licht, waardoor er minder tijd is om te werken. Dat moet voor een doorgewinterde winterschilder natuurlijk geen probleem zijn. Rekent u dus op dezelfde kwaliteit tegen een lagere prijs. U hoeft zich nergens zorgen om te maken, de winterschilder kan alles perfect gedaan krijgen.

Een beetje verf is nodig
Mocht u ooit op het punt komen dat uw huis wel weer een likje verf kan gebruiken, kunt u natuurlijk altijd zelf aan de slag gaan. Het kan een behoorlijke klus blijken, hoe leuk het u ook lijkt. Om uren op een ladder te staan en elk klein hoekje van uw huis te schilderen, u moet het er maar voor over hebben. Wellicht is het niet eens zo’n slecht idee om te zijner tijd een specialist in te schakelen. Iemand die weet hoe een huis prachtig en netjes geschilderd kan worden. Iemand die in al zijn professionaliteit geen centimeter onbedekt laat en alles zo aflevert zoals u had gehoopt.

Hard nodig
Jazeker, een professionele schilder is iemand die we hard kunnen gebruiken. Zeker in de zomermaanden zien we ze ook steeds meer op straat, werkend aan verschillende huizen. Het is de periode dat de verf natuurlijk lekker snel droogt, en dat maakt het werk gemakkelijker om te doen. Daarnaast zijn er meer daguren waardoor er harder en meer gewerkt kan worden. Ideaal, zeker, maar er schuilt een voordeel in het juist laten schilderen van uw huis in de winter. Dat voordeel wordt door veel mensen nog wel eens over het hoofd gezien.

Lage tarieven
Een winterschilder kan namelijk tegen een veel lager tarief precies dezelfde kwaliteit bieden die u van een zomerschilder gewend bent. Omdat er minder schildersklussen beschikbaar zijn, zijn meer winterschilders bereidt om de tarieven drastisch te laten dalen. Zo hoeft u niet zo diep in de buidel te tasten en bent u altijd verzekerd van een goede klus. De winterschilder is altijd wel in uw regio te vinden. Of u nu zoekt bij steden als Breda en Middelburg of in zoekmachines zoekt op winterschilder Utrecht. Een winterschilder kan uw huis van de prachtige kleuren voorzien waarmee het eerst werd opgeleverd.