Prijzen winterschilder

De prijzen van schilderwerk zijn de laatste jaren flink gedaald. Dat komt omdat de overheid wil stimuleren dat particulieren hun huizen laten onderhouden. Het lagere btw-tarief (van 9%) speelt daarbij een grote rol, maar ook de zogenaamde winterschilder is een fenomeen dat veel geld kan besparen. In de wintermaanden hebben schilders namelijk minder werk. De prijzen van winterschilders, die tussen de maanden november en maart werken, zijn daarom een stuk lager. Laat u uw huis schilderen in deze tijd, dan profiteert u dus eigenlijk meteen al van voordelige tarieven.

De prijzen van een winterschilder zijn lager
Zowel voor binnenshuis als voor klussen buiten het huis zijn winterschilders extra voordelig. Soms kan het tot wel 30% schelen, als u een klus in de wintermaanden uit laat voeren. Daarmee is de kwaliteit van het werk wel hetzelfde: de schilder rekent alleen een lager tarief, omdat hij in de winter minder werk heeft en het dus aantrekkelijker wil maken om hem in te huren. Dit laat de prijzen van de winterschilder nog verder dalen.

Gemiddelde tarieven voor schilderwerk
Als u er over denkt om een flinke klus uit te laten voeren en uw huis helemaal op te laten knappen, kan het dus lonen om dat in de koude maanden te plannen. Dankzij speciale verfsoorten kan een schilder tegenwoordig net zo makkelijk buiten schilderen in kouder weer, dus ook buitenwerk kan door een winterschilder uitgevoerd worden. Vraag altijd een offerte aan en vergelijk de prijzen van verschillende schilders, om te kijken waar u het meeste profiteert van de voordelige tarieven. Afhankelijk van de klus zullen schilders een uurtarief of een tarief per m2 vaststellen, waardoor u een idee krijgt van het totale kostenplaatje.