Winterschilder

In de winterperiode kunt u gebruik maken van de winterschilder. Dit fenomeen kennen we in de periode van 21 november tot 21 maart, dat is de winterperiode. Op verschillende manieren wordt deze periode via verschillende media aangekondigd. Er zijn reclamespotjes en in de kranten zullen advertenties komen te staan. Het is de periode dat u gebruik kunt maken van gunstige tarieven van de winterschilder voor uw schilderwerk in of rondom uw huis. Het aanbod van werk is voor schilders in de winter minder dan in de andere periodes in het jaar dus worden en interessante kortingen gegeven op het schilderwerk.

Schilderen in de winter
Twee oorzaken zorgen er voor dat tegenwoordig ook in de winter prima schilderwerk kan worden uitgevoerd aan uw huis. De temperaturen zijn ’s winters minder extreem dan vroeger en daardoor is het buiten werken minder een probleem. Ook de opkomst van nieuwe technieken voor verfsoorten zorgt voor verf die in de winter prima kan worden aangebracht. Ook al zijn de temperaturen lager dan zal de verf snel drogen en uw woning prima beschermen. Alleen bij extreme kou is het schilderen niet mogelijk.

Deze verfsoorten zijn helemaal doorontwikkeld en de winterschilder heeft alle kennis en informatie over die verfsoorten in combinatie het uw schilderwerk. De winterschilder zal alleen de beste verf voor uw huis aanraden.

Korting bij de winterschilder
We kennen het begrip winterschilder omdat er van vroeger uit in de wintermaanden logischerwijs minder werk beschikbaar was voor de schildersbedrijven. De gebruikte verf in die tijd was niet geschikt om aan te brengen bij lagere temperaturen. Voor de winterschilder betekende dat weinig werk in de winter. Doordat de winterschilder u een fikse korting kan opleveren is het interessant om deze mogelijkheid te onderzoeken. Mochten de temperaturen het werken buiten echt helemaal onmogelijk maken dan schuift het werk onder de zelfde voorwaarden simpelweg op richting het voorjaar. U bent dus altijd verzekerd van een gunstig tarief. Dat is een bijkomend voordeel van de winterschilder.

Combineren van werk
De winterschilder kan natuurlijk heel goed uw buiten schilderwerk samenvoegen met binnen schilderwerk. Het samenvoegen van deze opdrachten kan u nog meer voordeel opleveren. Omdat veel schildersbedrijven het schilderwerk combineren met behangwerk kunt u de winterschilder ook inschakelen voor het behangen in uw huis. U kunt uw huis nu zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant in een keer helemaal mooi opknappen. Maar ook is er de gelegenheid om ander onderhoud uit te voeren zoals het repareren van kozijnen en deuren. Als al die werkzaamheden zijn gedaan dan staat uw huis er weer kleurig en fris bij en is uw huis klaar voor het voorjaar. De waarde van uw huis zal toenemen als het onderhoud op een hoog niveau is bijgehouden.