Schildersbedrijf voor zorginstellingen

Gebouwen in Nederland hebben flink te lijden onder weersinvloeden en gebruikersschade. Dat geldt heel in het bijzonder voor zorginstellingen. Het gaat hier immers om gebouwen die intensief worden gebruikt. De bewoners zullen niet altijd even zorgvuldig omgaan met het schilderwerk van uw zorginstelling. Bovendien laten rolstoelen en andere hulpmiddelen hun sporen flink na in uw pand. Het is daarom goed dat u de zorg voor het schilderwerk van het pand van uw zorginstelling uit handen kan geven aan een schildersbedrijf.

Met zorg gekozen materialen
U zult dus voor het schilderwerk aan uw pand moeten kijken naar kwalitatief hoogwaardig materiaal. U zult goed moeten letten op de samenstelling van de verf. Deze moet oplossingsmiddelvrij zijn. Er zal dus gebruik moeten worden gemaakt van acrylverf. Ook moet er worden gelet op de krasbestendigheid van de gebruikte verf.

Op stel en sprong
Schilderwerk binnenshuis valt niet altijd op de lange termijn in te plannen. We spreken hier in dat geval over kamers die worden bewoond door uw cliënten. Op het moment dat er een kamer vrijkomt die met spoed moet worden klaargemaakt voor de volgende bewoner is het nodig dat u binnen 24 uur een schilder beschikbaar heeft die de kamer weer helemaal bewoonbaar maakt voor de nieuwe bewoner. U heeft zich als zorginstelling immers te houden aan de eisen die een zorgkantoor stelt. Een schildersbedrijf zal daar zeker rekening mee moeten houden.

Rust en reinheid
Bewoners van zorginstellingen zijn een kwetsbare groep. Daarom is het van belang dat er niet teveel onrust ontstaat door de aanwezigheid van een schilder in uw pand. Er zal worden gestreefd naar zo min mogelijk stof- ontwikkeling tijdens het werk. Ook zullen de sporen van werkzaamheden zo goed mogelijk worden weggeruimd wanneer een klus toch langer dan één dag duurt.