Voor scholen

Schilderwerk voor scholen, een vak apart
Daar waar druk gewerkt wordt heeft het schilderwerk flink te lijden. Dat mag je zeker zeggen van scholen. Immers; scholieren gaan niet zuinig met hun omgeving om. Basisschool kinderen tekenen op het schilderwerk en gooien er hun stoeltjes tegenaan. Middelbare scholieren krassen hun naam in de kozijnen. Kortom; hier is goed schilderwerk voor scholen en goed onderhoud van groot belang. Het mag duidelijk zijn dat schilderwerk voor scholen een vak apart is. Het stelt eisen aan de gebruikte materialen maar ook zeker aan de gebruikte kleuren.

Een andere kleur, een ander leerklimaat
In een goed onderhouden school studeert het gemakkelijker. Frisse kleuren werken stimulerend voor de hersenen en dat komt de leerresultaten ten goede. Een school zal dan ook maar wat graag investeren in een beter leerklimaat. En wat te denken van de indruk die uw school maakt op personeel, ouders, en (aanstaande) leerlingen. Een school die frisheid uitstraalt is aantrekkelijker om in te werken, en trekt nieuwe leerlingen aan. Een bedompt donker gebouw zal potentiële leerlingen en hun ouders afschrikken. U investeert dus niet alleen in uw gebouw met schilderwerk voor uw school maar ook in de toekomst van uw school.

Schilderwerk in de vakantie; aantrekkelijk of niet
U zult al snel tot de conclusie komen dat schilderwerk voor scholen het beste in een vakantie periode kan plaatsvinden. U kunt dan kiezen voor de kerstvakantie. In dat geval profiteert u namelijk van het voordeel van de winterschilder. Schildersbedrijven hebben in de wintermaanden minder werk en daarom geven ze in de wintermaanden korting op hun werkzaamheden. Uw voordeel kan op deze manier oplopen van 5 procent tot 30 procent afhankelijk van de werkzaamheden die moeten worden verricht. Bij schilderwerk aan de buitenkant van uw gebouw zult u eerder kunnen kiezen voor werkzaamheden in de zomermaanden aangezien de weersomstandigheden dan bevorderlijker zijn voor de kwaliteit en duurzaamheid van het schilderwerk.