Voor fabrieken

Uw fabriek in de steigers
Op een plek waar hard gewerkt wordt is het belangrijk dat de werkomgeving fris en hygiënisch is. Dat geldt ook voor een fabriekspand. Immers; bij een pand waar de verf begint af te bladderen ontstaan onveilige situaties. Weer en wind krijgen invloed op uw fabriek, maar ook ziektekiemen kunnen zich nestelen in de muren en deuren van uw gebouw.

Hoe goed u uw fabriek ook schoonhoudt, er kan in zo’n omgeving niet hygiënisch gewerkt geworden en dat is heel nadelig in een gebouw waar levensmiddelen of gebruiksartikelen geproduceerd worden. U levert tenslotte graag een topprestatie naar uw afnemers, en de hoogte van de prestaties van uw fabriek hangen dus mede af van het onderhoud van uw fabriekspand. Het is daarom aan te raden met regelmaat een schildersbedrijf in te huren om uw fabriek weer goed strak in de lak te laten zetten. Dat geldt voor binnen werkzaamheden maar ook voor buiten werkzaamheden. U investeert immers in de duurzaamheid van uw gebouw.

Zo min mogelijk overlast, groot effect
Het spreekt voor zich dat u de productie niet zomaar kunt stilleggen wanneer er schilderswerkzaamheden moeten plaatsvinden aan uw fabriek. Daarom is het aan te raden om gefaseerd te werk te gaan. Op die manier blijft de overlast tot een minimum beperkt. Werkzaamheden binnen uw pand kunt u het beste laten plaatsvinden wanneer de productie stil ligt. U kunt bijvoorbeeld het personeel een verplichte ATV dag geven, om gelegenheid te hebben het schilder onderhoud te laten plaatsvinden.

Onderhoud in de winter
U kunt ervoor kiezen om te bezuinigen op de kosten van de schilder werkzaamheden. In dat geval kunt u gedurende de wintermaanden de winterschilder inhuren. Afhankelijk van de werkzaamheden krijgt u op die manier een korting die kan oplopen van vijf tot wel 30 procent. De BTW kosten van het schilderwerk kunt u weer aftrekken van de winst van uw onderneming. De fiscus betaalt mee aan uw onderhoud.