Voor bedrijfspanden

Zakelijk een schilder huren; een goede zaak
Uw bedrijfspand is uw visitekaartje voor potentiële klanten, daar bent u zich van bewust. Daarom is het van groot belang dat eens in de paar jaar uw bedrijfspand een opknapbeurt krijgt. Het is in dat geval verstandig om besluit te maken van een professioneel schildersbedrijf wat deze onderhoudsklus met liefde voor het werk zal uitvoeren. Wellicht heeft u wel ervaring met het inhuren van een schildersbedrijf als particulier. Daar is nogal wat verschil met het zakelijk inhuren van een schildersbedrijf.

Dezelfde kwaliteit maar dan net iets anders
Uiteraard let u bij het inhuren van een schilder behalve op de kwaliteit van de werkzaamheden ook op de prijs. Dan komt u er al snel achter dat het inhuren van een schilder voor uw bedrijf net wat duurder is dan het particulier inhuren van een schildersbedrijf. Dat komt door het BTW tarief wat door de schilder wordt berekend. Het BTW tarief is voor een bedrijf 21 procent. Daar wordt niet van afgeweken. Een particulier betaalt 9 procent BTW op het schilderwerk. Het lijkt daardoor dat u als bedrijf duurder uit bent. U kunt echter wanneer u een bedrijfspand heeft de BTW op het schilderwerk aftrekken van de winst aangezien het om bedrijfskosten gaat. Zo bent u als zakelijk ondernemer dus toch voordeliger uit.

Het kostenplaatje goed in beeld
Voordat u een schildersbedrijf inhuurt wilt u er uiteraard van verzekerd zijn dat u de beste prijs-kwaliteitsverhouding zult krijgen. Het is daarom aan te bevelen bij een aantal schildersbedrijven offertes aan te vragen. Het maakt nogal verschil of een schildersbedrijf bij u in de regio gevestigd is. Ook kunt u kijken of u samen met een aantal andere bedrijven een schildersbedrijf kunt inhuren. Wellicht is er de mogelijkheid dat u als collectief een korting bedingt.