Verfsoorten buiten

Dat verf die buiten wordt aangebracht heel sterk moet zijn ligt voor de hand. De invloed van de zon in de zomer en de vrieskou in de winter zorgen er voor dat het bij alle weersomstandigheden moet blijven zitten. Voor het schilderwerk buiten zijn diverse verfsoorten beschikbaar. Omdat de ondergrond bepalend is voor de keuze van het verf is advies vragen van de schilder een handige tip.

Schilderwerk in de tuin
Uw tuin heeft ook onderhoud nodig. Het gras moet worden gemaaid en de struiken en bomen moeten van tijd tot tijd worden gesnoeid. Maar uw houtwerk in de tuin heeft ook onderhoud nodig. Voor het schilderen van schuren en schuttingen is beits een goede oplossing. Het is gemakkelijk aan te brengen en kan zonder grondverf worden verwerkt.

De muurverf
De stenen van uw huis in een andere kleur verven zal uw huis een heel ander aanzien geven. Voor dit werk is de muurverf samengesteld. Het is een sterke verfsoort die goed tegen de regen kan. Het schildersbedrijf werkt met de beste kwaliteit muurverf waardoor snel afbladeren niet zal voorkomen. Het voorbewerken van de te schilderen muur is raadzaam om de hechting van de verf te garanderen.

Grondverf en aflakken
Voordat een verflaag kan worden verwerkt op bijvoorbeeld een kozijn moet er eerst grondverf worden aangebracht. Deze grondverf zorgt voor een goede dekking van de verf en voor bescherming van het hout. Nadat de verflaag is aangebracht kan nog een extra beschermende laklaag worden aangebracht.