Verfsoorten binnen

Er is een verschil tussen verf die binnen worden gebruikt en verf die buiten worden gebruikt. Dat ligt voor de hand want verf die buiten wordt aangebracht is meer onderhevig aan weersinvloeden dan binnen. Maar ook voor binnen zijn er meerdere soorten verf beschikbaar. Het ligt aan de ondergrond maar ook aan uw persoonlijke voorkeur of u bijvoorbeeld voor mat of hoogglans kiest.

Kozijnen en deuren
In de meeste gevallen wordt voor deuren, kozijnen en plinten gebruik gemaakt van een dekkende verf. Deze verfsoort is in vele kleuren verkrijgbaar. Bij uw schilder vindt u vele voorbeelden van kleuren van diverse merken naast elkaar. Door een kleurenkaart mee naar huis te nemen kunt u in uw woning kijken hoe een bepaalde kleur tot zijn recht komt. Deze dekkende verf kan op elke kleur worden gemaakt die u wenst. De schilder kan u ook advies geven omdat hij weet hoe bepaalde kleuren in de praktijk uitkomen.

Plafonds en muren
Voor het schilderen van muren en plafonds wordt veelal latexverf gebruikt. Latex is de ideale verfsoort voor deze soort schilderwerk. Er is ook een afneembare soort latex welke natuurlijk uitermate geschikt is in de keuken. Ook latex is in vele kleuren samen te stellen. Een kleine kleurnuance in de verf kan wonderen verrichten als het gaat om sfeer en beleving in een kamer van uw huis.

Vloeren en trappen
Delen waarop wordt gelopen zijn altijd meer onderhevig aan slijtage dan bijvoorbeeld muren en plafonds. Daarom zijn er speciale verfsoorten voor vloeren en trappen. Het intensieve gebruik van de trap noodzaakt tot een sterke verflaag die tegen een stootje kan. Eventueel kan een trap achteraf worden behandeld met een speciale transparante laklaag die voor nog meer bescherming zorgt.