Verfsoorten

Als je jouw woning van binnen of van buiten wilt gaan schilderen dan is het belangrijk om de juiste verfsoorten te hebben. Het is goed om te weten welke soorten er zijn om zo een goed eindresultaat te krijgen.

De verfsoorten voor binnen
De verf voor binnen is natuurlijk anders dan die van buiten. Binnenverf zijn vaak acrylverven. In acrylverf zit geen oplosmiddel. Het kan wel met water verdund worden. Het is een reukvrije en snel drogende verfsoort welke eigenlijk niet verkleurt. Ook is de verf minder schadelijk voor het milieu.

Een dekkende lakverf
De kozijnen en deuren buiten (en ook de plinten) moet je natuurlijk goed schilderen om bescherming te krijgen tegen de zon, de regen en ook de kou. Er zijn verschillende lakverfen waar je uit kunt kiezen. Sommige zijn op waterbasis verkrijgbaar. Je kunt kiezen voor een matte afwerking, maar ook voor een hoogglans afwerking.

De latex verfsoorten
Voor de muren en plafonds in de woning wordt vaak latex gebruikt. Het is een verf met vele eigenschappen. Zo kun je sommige verfsoorten gemakkelijk afnemen, wat handig voor in de keuken is. De vinyllatex is een verf welke ook ademt. Het is ideaal in een kelder of in een badkamer, aangezien het goed tegen vocht kan. Acryllatex verfsoorten zijn licht ademend. Het voordeel is dat ze minder snel poreus worden ten opzichte van normale latex.