Uurtarief schilder

Wat kost een schilder ongeveer per uur?
Als u een schilder gaat inhuren om een klus in of buiten het huis uit te voeren, wilt u het liefste van tevoren weten hoeveel dat ongeveer gaat kosten. Met een idee van het kostenplaatje houdt u uw eigen uitgaven in de gaten, en kunt u bovendien vergelijken en de meest geschikte schilder uitzoeken voor de klus. Afhankelijk van de klus rekenen schilders een tarief per m2 of een uurtarief. Aan wat voor kosten moet u ongeveer denken? En waar moet u rekening mee houden als u een schildersbedrijf in dienst neemt? Dat leest u hier.

Hoe wordt het uurtarief van een schilder berekend?
Op het moment dat u een vrij arbeidsintensieve klus heeft, zal een schilder geneigd zijn een uurtarief te hanteren, in plaats van een prijs per m2. U kunt dan denken aan klussen als het schilderen van kleine ruimtes met moeilijke hoeken, maar ook detailwerk als raamkozijnen en deuren. In die gevallen is het voor een schilder namelijk lastiger om in te schatten hoe lang hij ergens mee bezig is. Hoe hoog dat uurtarief van de schilder uitvalt, is vervolgens nog weer afhankelijk van het soort klus. Zo is buitenwerk over het algemeen duurder dan klussen binnenshuis. Gebruikt materiaal, de mate van voorbereiding die nodig is, maar zelfs ook de ervaring en leeftijd van de schilder spelen een rol bij de prijs die hij hanteert.

Wat zijn de gemiddelde uurtarieven?
Hoewel de prijzen dus vrij sterk uiteen kunnen lopen, kunt u het gemiddelde uurtarief van een schilder als ijkpunt nemen. Voor werk in huis ligt dat gemiddelde tussen de 30 en 35 euro per uur. Buitenshuis moet u eerder denken aan een prijs van €40 – €50 euro. Natuurlijk vraagt u altijd een offerte aan bij de schilder. Door duidelijke afspraken te maken over gebruikte materialen en verf, kunt u van tevoren redelijk inschatten hoeveel u kwijt zult zijn voor een bepaalde klus.