Trap schilderen

Ziet uw trap er niet meer zo mooi uit als in het begin? Is het schilderwerk niet meer wat het ooit is geweest? Dan is het tijd om opnieuw uw trap te schilderen. Een trap wordt zeer intensief gebruikt. Dagelijks lopen er aardig wat mensen omhoog en omlaag. Het schilderwerk krijgt daardoor aardig wat te verduren. Een trap moet sneller opnieuw worden geschilderd dan andere onderdelen van je huis. Let bij het schilderen op de volgende zaken.

Onderhoud of schilderen?
Wellicht is uw trap maar op enkele plekken beschadigd. Dit is redelijk makkelijk bij te werken. U kunt dan plaatselijk de verf bijwerken. Zolang u de trap goed onderhoudt, zal de trap niet snel beschadigen. Is de verf echter grotendeels weg of bladdert deze af, dan wordt het toch echt tijd om opnieuw de trap te schilderen.

De juiste verf
Doordat een trap zo vaak wordt gebruikt, is de juiste verf noodzakelijk. Denk niet dat het goed is voor uw trap om dezelfde verf te gebruiken als voor uw muur. Voor de trap is speciale verf nodig, namelijk slijtvaste verf. Zo’n verf beschermt tegen slijtage door de verharder die erin zit.

De goede voorbereiding
Een trap schilderen bestaat niet alleen uit verven. U begint met het repareren van eventuele beschadigingen. Is de verf al gaan bladderen, dan moet deze eerst verwijderd worden. Vervolgens kunt u de trap schuren. Pas wanneer u dat heeft gedaan kunt u beginnen met het schilderen. Te veel werk? Dan huurt u toch gewoon een schilder in. Dit hoeft niet eens meer duur te zijn. Tegenwoordig betaalt u nog maar 9% BTW over schilderswerkzaamheden als uw huis 2 jaar of ouder is. Daarnaast krijgt u korting wanneer u de schilder laat komen in de wintermaanden. Deze korting kan oplopen tot 30%.

Voordelen
Doe het niet zelf
Het doe-het-zelven wordt steeds populairder. De ene bouwmarkt na de andere verschijnt op de markt. Mensen zijn er gek op om lekker zelf aan de slag te gaan. Steeds meer klussen worden niet door professionals aangepakt, maar door enthousiaste doe-het-zelvers. Soms is het echter toch verstandiger om niet zelf aan de slag te gaan, maar een professional in te huren. Dit geldt ook voor schilderwerk. Wanneer u graag mooi schilderwerk in uw huis wilt, is het motto: doe het niet zelf. Een schilder heeft namelijk meerdere voordelen en is tegenwoordig niet meer zo duur.

Ongekende kwaliteit
Als u een schilder inhuurt, weet u zeker dat alles er piekfijn uit komt te zien. Waar u zelf wellicht sommige plekjes overslaat of andere juist van teveel verf voorziet, weet de schilder precies wat hij moet doen. Hij zorgt voor een perfect en egaal geverfd oppervlak. Hij geeft u garantie op uitstekende kwaliteit.

Snel en efficiënt
Een schilder gaat ook vele malen sneller en efficiënter te werk dan u zelf. Hij is opgeleid om dit dag in dag uit te doen en voorziet alles in een handomdraai van een likje verf. U bent wellicht een week bezig met iets waar hij een dag voor nodig heeft. Alles gebeurt snel en efficiënt, wat vele voordelen met zich meebrengt.

Goedkoop
Alsof de eerder genoemde voordelen nog niet genoeg zijn, is er nog meer. Een schilder is tegenwoordig ook niet duur meer. Een tijd geleden heeft er een belastingverlaging plaatsgevonden. Wanneer uw huis 2 jaar of ouder is, betaalt u nog maar 9% belasting. Dit geldt ook voor zaken zoals voorbereidende werkzaamheden, voorbehandelingen en de gebruikte materialen. Bovendien krijgt u 5% tot 30% korting als u het schilderwerk in de wintermaanden laat uitvoeren. Er zijn dus absoluut geen nadelen aan het inhuren van een schilder. Bij een volgende schildersklus moet u dit dan ook zeker doen.