Tarieven per uur

Indien u een offerte bij een schilder opvraagt zult u ongetwijfeld een omschrijving krijgen van de werkzaamheden die moeten worden uitgevoerd. Uiteraard overlegt u met de schilder welke werkzaamheden dat precies zijn. Daarmee hebt u zelf een belangrijk aandeel in de omvang van de werkzaamheden.

Materiaal en de uren
De offerte zal een opsomming geven van de materialen die de schilder nodig heeft voor een klus waarvoor u de opdracht geeft. De kwasten, het plakband, het plastic, allemaal heel veel voorkomende materialen die nodig zijn voor secuur schilderwerk. Daarnaast zijn er uiteraard de kosten van de verf. De schilder zal u een aantal opties voorleggen waaruit u een keuze kunt maken. Tot slot zal de schilder een inschatting maken van het aantal uren dat hij bezig is met een klus.

De uren van de schilder
Door zijn ervaring kan de schilder goed inschatten wat de duur van een bepaalde opdracht zal zijn. De hoogte van het uurtarief is weliswaar per schilder of schildersbedrijf anders maar zal tussen de € 40.00 en € 50.00 per uur liggen. Voor het schilderwerk dat buiten plaatsvindt zal het tarief iets hoger liggen, namelijk tussen de € 45.00 en € 55.00. Na het inschatten van de tijd die nodig is voor de opdracht zal dus een offerte volgen op basis van de uurtarieven en het materiaal.

Specifiek en secuur schilderwerk
Omdat het schilderen van deuren en kozijnen een andere techniek vereist dan het schilderen of sausen van grote oppervlakken wordt het schilderwerk van dit specifieke schilderwerk gebaseerd op een uurtarief. Het is veel meer werk om bijvoorbeeld 3 m2 kozijn te schilderen dan om 3 m2 muur te sausen. De kwaliteit van het schilderwerk zal ook optimaal zijn als de opdracht van het specifieke schilderwerk op een uurtarief wordt gebaseerd.