Tarieven

Als je een schilder gaat inhuren om je woning te schilderen dan wil je natuurlijk graag vooraf de prijzen weten. Er zijn twee mogelijkheden hoe de tarieven van een schilder worden uitgedrukt. Je kunt namelijk een schilder inhuren en betalen per vierkante meter welke hij schildert. Daarnaast kun je een schilder inhuren per uur. Echter kun je ook een vaste prijs voor de hele klus afspreken. Deze laatste heeft natuurlijk veel weg van het betalen van een schilder per m2. Er wordt bij de prijzen een onderscheidt gemaakt tussen schilderwerk voor in de woning en voor buiten de woning.

Schilder prijzen in de woning
In de woning is het vaak het schilderen van de deuren en kozijnen en het sausen van de muren. Hij zal het schilderwerk in de woning voor 30 tot 40 euro per vierkante meter gaan doen. En sausen gebeurt al vanaf 10 euro per vierkante meter. Afhankelijk van de ondergrond en of het nog een extra behandeling moet krijgen kan de prijs wat hoger zijn.

Schilder prijzen buiten de woning
Als de schilder aan de buitenkant van het huis aan de slag moet dan wordt er vaak een vaste prijs afgesproken voor de hele klus. Een appartement compleet schilderen aan de buitenkant gebeurt al voor 1.000 euro. Een tussenwoning schilderen kan voor 1.500 euro en een hoekwoning voor 3.000 euro. Een vrijstaande woning wordt vaak al voor 6.000 euro geschilderd. De oude verf wordt eerst verwijdert en daarna worden de slechte plekken behandelt. Hierna kan de woning afgelakt worden.

Wat is het uurloon voor een schilder?
Het uurloon van een schilder ligt rond de 35 tot 50 euro per uur.

Algemene prijzen schilder

Prijs per m2 € 30 euro Incl. materiaal en verf
Prijs per uur € 40 euro Incl. materiaal en verf

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW, arbeid en materiaalkosten. Afhankelijk van wat je wilt laten schilderen zullen de prijzen verschillen. De prijzen gaan omhoog als je moeilijk bereikbare plekken wilt schilderen en gaan de prijzen omlaag als je een groot aantal m2 wilt laten schilderen.

Soort Aantal Prijs Beschrijving
Deur 1 € 100 euro Deur en deurpost
Muren 35 m2 € 850 euro Incl. materiaal
Plafond 30 m2 € 650 euro Incl. materiaal
Dakkapel 1 € 550 euro Helemaal inclusief kozijnen
Kozijnen 10 m2 € 500 euro Incl. verf en lak
Trap 1 € 450 euro

Voor de bovengenoemde oppervlakten gaan we uit van een gemiddelde woning.