Schilderwerk

Schilderwerk: een goed begin is het halve werk
Wanneer u schilderwerk laat uitvoeren in of aan uw woning is het zaak dat u zich goed oriënteert voordat u een schilder inhuurt. U heeft op dat moment al voor uzelf de overweging gemaakt of u de schilderswerkzaamheden zelf wilt uitvoeren of dat u ze laat uitvoeren door een schildersbedrijf. Zelf schilderswerkzaamheden doen is prima wanneer u er heel bedreven in bent. Wanneer u precies weet hoe u schilderwerk moet voorbereiden, hoe u moet lakken en aflakken en bij welke weersomstandigheden u dat het beste kunt doen is er niks aan de hand. In alle andere gevallen is het toch aan te raden dat u een professionele schilder inhuurt.

Aandachtspunten; een schilder vinden
Bij u in de regio zijn waarschijnlijk vele schilders actief. Ze hebben gemeenschappelijk dat ze hun vak met professionaliteit uitvoeren. Aan u is de keuze om er één te kiezen die uw klus kan uitvoeren. U kunt van tevoren op de website van de schilders kijken naar hun tarieven, hun bereikbaarheid, maar ook hun portfolio’s zijn goede aandachtspunten. Veel schilders laten namelijk hun visitekaartje achter als ze ergens hebben gewerkt. U hoeft dan niet per definitie te denken aan een papieren visitekaartje. Het gaat doorgaans om projecten die ze al in het verleden hebben afgerond. Dit geeft u een aardig beeld van hun werkzaamheden. Op die manier kunt u bepalen welke professionele schilder u geschikt vindt om uw huis te schilderen.

Is elke professionele schilder een goede schilder
Wanneer u schilderswerkzaamheden laat uitvoeren aan uw woning wilt u natuurlijk niet de eerste de beste schilder. U heeft er het liefste één die tot de top behoort. Zo’n uitblinker kunt u gemakkelijk herkennen. Voor de schildersbranche zijn er namelijk een aantal keurmerken, voor u zijn dit ook aandachtspunten.

U kunt denken aan de AF-erkenningsregeling. Schilders die dit keurmerk hanteren zijn volledig geschoold; ze zijn in het bezit van alle benodigde technische – en ondernemersdiploma’s. Daarbij wilt u er zeker van zijn dat u het beste resultaat krijgt en een optimale garantieregeling wanneer het resultaat toch tegenvalt. Ook die garantie heeft u met de AF-erkenningsregeling. Bovendien is er het keurmerk Betere Schilder. Dit keurmerk wordt toegekend aan schilders die een goede offerte afgeven voor ze aan het werk gaan, waardoor u geen onaangename verrassingen naderhand op de factuur krijgt. Vraag vandaag nog offertes op om het lokale aanbod in Rotterdam te vergelijken.

Bij een verhuizing merkt u altijd weer hoeveel schilderwerk in een huis zit. Het gaat veelal niet meer om een simpel kwastje verf. En u weet ook dat als u eenmaal bezig bent er steeds meer schilderwerk bij komt. Een muur sauzen gaat vaak over in het sauzen van een plafond. Omdat schilderwerk behoud van het huis waarborgt is het van het grootste belang om dat bij te houden. Een verhuizing naar een andere woning is een mooie gelegenheid om dit onderhoud uit te laten voeren.

Onderdelen van het schilderwerk
Allereerst is er natuurlijk het binnen schilderwerk en het buiten schilderwerk. De kozijnen aan de buitenzijde van uw huis, de dakgoten en de boeien moeten goed worden onderhouden omdat ze onderhevig zijn aan allerlei weersinvloeden. Zeker als een deel van het huis een houten afwerking heeft is het onderhoud van het grootste belang. Schuurtjes, poorten en schuttingen hebben regelmatig uw aandacht nodig.

Binnen schilderwerk
In het huis zelf kent elke ruimte zijn eigen specifieke schilderwerk. Stenen muren kunnen een geweldige sfeer geven als ze mooi zijn geverfd. Ook gipsen wanden en plafonds hebben hun eigen behandeling nodig. Deuren en kozijnen geven uw huis uitstraling en u wilt deze natuurlijk netjes in de verf hebben staan. Omdat tegeltjes in natte ruimtes, zoals toilet en badkamer, ook prima kunnen worden geschilderd geeft dit meer mogelijkheden voor een leuke verandering is stijl.

Schilderwerk verhoogt de waarde van uw huis
Goed schilderwerk beschermt uw huis. Een goed beschermd huis vertegenwoordigt een goede waarde van uw huis. Daarom is gedegen schilderwerk van het grootste belang. Het uitvoeren van het schilderwerk is altijd in goede handen als een schildersbedrijf dit uitvoert. Regelmatig schilderwerk voorkomt grote problemen en dus ook grote uitgave na het ontstaan van die problemen. Afgezien van de beschermende functie is de uitstraling van een mooi geschilderd huis uiteraard ook zeer prettig.