Schildertips

Als je gaat schilderen of een schilder gaat inhuren dan is het goed om op de volgende tips te letten. Het kan je helpen om een nog beter eindresultaat te krijgen en ook om kosten te besparen.

Schilder tips: de winterschilder
Wist je dat in de winterperiode een schilder buiten niet aan het werk kan? Het is simpelweg te koud. Daarom werken ze vooral binnen bij particulieren. En doordat er dan minder werk is en om het binnen schilderen te stimuleren geven schilders een korting op hun originele zomertarief. Vaak krijg je een korting van minimaal 10% op al het werk. Het is mooi om te ontdekken hoe je hierdoor voor minder geld de woning aan de binnenkant mooi geschilderd krijgt. Dit wordt een winterschilder inhuren genoemd.

Schilder tips: vraag meerdere offertes aan
Door meerdere offertes op te vragen van bij lokale schilders is het mogelijk om de prijzen van deze vakmensen met elkaar te vergelijken. Kijk naar de tarieven en ook naar de kwaliteit van het schilderwerk. Het verschil tussen de duurste en de goedkoopste schilder kan al snel tot 30% oplopen. En dat is natuurlijk een aanzienlijk prijsverschil als je jouw hele woning laat schilderen.

Schilder tips: doe het niet zelf!
Als je niet zeker bent van je kwaliteiten als schilder dan is het goed om dit gewoon niet te gaan doen. Je kunt ervoor kiezen om een mooie woning te laten schilderen door een vakman om de waarde te behouden. De verf zal er veel langer op blijven zitten en je hoeft niet iedere twee jaar de trap op om je kozijnen te gaan schilderen.