Schilder inhuren

Als je een schilder inhuurt, zijn twee zaken vooral van belang.

1) Goed schilderwerk
De eerste is uiteraard de schilder die het werk gaat uitvoeren. Zorg dat je vrij zeker weet dat het om een deugdelijke schilder gaat die kwalitatief goed werk aflevert. Een schilder kan goedkoop zijn, maar kan bijvoorbeeld een laag minder aanbrengen of snel en slordig schilderen. Achteraf is het lastig om dit weer recht te breien, dus probeer dat te voorkomen door vooraf goede afspraken te maken over de uit te voeren klus. Ook is het raadzaam om in de omgeving diverse schildersbedrijven te contacteren en een offerte aan te vragen. Op die manier weet je wat ongeveer een redelijke prijs is voor de klus en weet je dus ook wat te duur of juist te goedkoop is.

2) Waaruit bestaan de schilderskosten?
Wat verder van belang is, is de prijs. Schilders zijn per uur in te huren, per vierkante meter, of per project. Het is lastig te zeggen welke wijze van betalen het beste is, simpelweg omdat er geen ‘beste’ is. Houd er rekening mee dat een schilder een aantal malen hetzelfde oppervlak moet schilderen, zeker als de aan te brengen verflaag een andere kleur is dan de huidige laag.

Daardoor is de schilder ongeveer een uur per vierkante meter bezig, waardoor de prijs per vierkante meter ongeveer net zo hoog is als de prijs per uur. Vergeet ook niet dat de materiaalkosten er bij een prijs per uur vaak nog bij komen. Het is dus van belang om vooraf goed af te spreken wat er precies betaald moet worden. Het kan raadzaam zijn om zelfs een prijs per project af te spreken, zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Zorg er dan wel voor dat er afspraken zijn gemaakt en die afspraken zwart op wit staan. Zo voorkom je dat de schilder naar je idee minder lagen verf aanbrengt dan zou moeten of dat hij bijvoorbeeld delen niet schuurt.

Je kunt enige vorm van garantie inbouwen door enkel schilders in te huren die aangesloten zijn bij een keurmerk, maar dat hoeft natuurlijk geen garantie te geven dat de schilder zijn werk ook daadwerkelijk feilloos uitvoert.

Een schilder inhuren doe je natuurlijk als de verf van je huis los begint te laten of wanneer je in je huis een ander kleurtje wilt hebben. Door de muren en kozijnen opnieuw te schilderen krijgen ze een nieuwe beschermlaag waardoor ze langer meegaan. Een goed onderhouden woning ziet er tevens een stuk beter uit en zal daardoor ook meer waard zijn.

Als je een schilder inhuren gaat dan heb je het grote voordeel dat hij al het werk zal doen voor jou. De schilder weet precies welke materialen er nodig zijn en heeft ook alle gereedschappen. Daarnaast zal de schilder ook zorgen voor een uitstekend eindresultaat. En dat is natuurlijk waar het om draait.

Geen schilder inhuren?
Je kunt natuurlijk ook besluiten om geld te besparen en zelf te gaan schilderen. De vraag is echter of je daadwerkelijk geld bespaart. Vaak zal het meer tijd kosten voor jou om het schilderen te doen. Ook zie je misschien niet precies wat er moet gebeuren en zorg je niet voor de juiste ondergrond om een top eindresultaat te krijgen. Daarnaast zal je gebrek aan ervaring (een schilder schildert iedere dag) niet eenzelfde eindresultaat opleveren dan wanneer een vakman het werk doet. Het is dus slim om een goede schilder in te huren.

Een mooie woning!
Als je huis geschilderd is door een vakman dan kun je volop genieten van je woning. Het woongenot zal stijgen en je zult met plezier thuiskomen om je mooi geschilderde woning te bewonderen.