Schildersbedrijf Rotterdam

Een schilder inhuren in Rotterdam
U woont in Rotterdam en heeft schilderswerkzaamheden die in of aan uw woning moeten gebeuren. Zelf bent u niet zo heel handig met de kwast dus u besteedt dit graag uit aan de vakman. U zult in dat geval op zoek gaan naar een schildersbedrijf wat de klus voor u kan klaren tegen een aantrekkelijke prijs. U kunt natuurlijk afgaan op advies wat die verre neef aan de andere kant van het land u geeft. Dat ene bedrijf wat hem zo perfect heeft geholpen.

Dat is natuurlijk een optie, maar het is aan te raden om een schildersbedrijf in te huren wat bij u in de regio gevestigd en werkzaam is. Zij kennen de woonwijken in Rotterdam en weten wat er voor milieuproblematiek kan meespelen wat invloed heeft op uw buitenschilderwerk. Immers; luchtvervuiling heeft een rechtstreekse uitwerking op buitenschilderwerk. Een schilder die Rotterdam kent zal u er alles over kunnen vertellen.

Een goede schilder in Rotterdam, hoe vind ik die?
U zoekt dus een goed schildersbedrijf in Rotterdam. In dat geval kunt u op het internet kijken. U vindt er diverse zoek- en vergelijkingssites waar schildersbedrijven in Rotterdam vermeld staan. En wat dacht u ervan om eens rond te kijken in uw omgeving. Wellicht heeft iemand bij u in de nabije omgeving schilderswerkzaamheden laten uitvoeren aan zijn woning. De schilder heeft in dat geval op meerdere manieren zijn of haar visitekaartje achtergelaten. Het mooiste visitekaartje dat een schilder kan achterlaten zijn natuurlijk de werkzaamheden op zich. Iets om goed in de gaten te houden.

Een schilder met voordeel
Wanneer u schilderswerkzaamheden laat uitvoeren wilt u daar natuurlijk niet onnodig veel voor betalen. U heeft er al op gelet toen u een schildersbedrijf selecteerde voor uw werkzaamheden dat ze een prijs hanteren die voor u te betalen is. Daarnaast kunt u ook kijken wanneer u de werkzaamheden uitgevoerd wil hebben. U kunt een schilder in 2019 nog inhuren om in dat geval te kunnen profiteren van een subsidieregeling van de overheid. U betaalt als particulier in 2019 een laag percentage BTW van 9 procent op het schilderwerk in plaats van 21 procent. Dat is snel verdiend. Ook kunt u overwegen de schilder in de winter in te huren. In dat geval werkt het schildersbedrijf als winterschilder. Dat levert u toch al gauw 5 tot 30 procent voordeel op de totale factuur op. U plukt er de vruchten van. 

Prijzen schilder
Een schilder inhuren, de kosten?
U heeft schilderswerkzaamheden die u graag door een schildersbedrijf wilt laten uitvoeren maar heeft geen idee van de kosten die dat met zich mee zal brengen. In dat geval zal het lonen als u zich van tevoren goed oriënteert. U kunt alvast rondkijken op de diverse websites van schildersbedrijven naar de prijzen die deze schilders hanteren. Echter, dan krijgt u natuurlijk geen compleet beeld van hoe de factuur er naderhand uit zal gaan zien.

Loon naar werken
De ene schildersklus is natuurlijk de andere niet. Een muur sauzen is aanzienlijk minder werk dan een trap strak in de lak zetten. En plafond witten in een nieuwbouwwoning is heel wat anders dan een plafond witten in een monumentaal pand met hoge sierlijk gedecoreerde plafonds. Een schildersbedrijf zal in dat geval kunnen kiezen voor vaste prijzen per m2 voor simpel schilderwerk maar ook voor een prijs per uur voor het meer gecompliceerde werk.

Bijkomende kosten, een nare bijkomstigheid
Wanneer u ongeveer een calculatie heeft gemaakt met de schilder van de prijzen van de werkuren komt daar nog een aantal bijkomende kosten bij die u zeker in de gaten zal moeten houden. Sommige schilders maken voor u een berekening inclusief materiaal, maar een ander zal de gebruikte verf en overige materialen naderhand pas op de rekening zetten. Daarnaast zal het niet altijd zo zijn dat de schilder overal vanaf de grond goed bij kan wanneer hij uw huis zal schilderen. U zult er rekening mee moeten houden dat er in zulke gevallen een bouwsteiger moet worden gehuurd. Ook dit zijn zaken die naderhand op de factuur zullen worden vermeld.

Korting op uw schilderskosten heeft u zelf in de hand
Prijzen van de schilder zijn heel belangrijk, daar zijn we graag eerlijk in. U doet er in elk geval verstandig aan schilderwerk niet te lang voor u uit te schuiven. Wanneer u nog in 2019 schilderwerk laat uitvoeren geniet u van een aantrekkelijk BTW tarief. U betaalt in dat geval het lage BTW tarief van 9 procent in plaats van 21 procent op prijzen van de schilder. Wanneer u daarnaast de schilder in de wintermaanden laat langskomen werkt de schilder als winterschilder. Dit levert u een voordeel op van 5 tot wel 30 procent op het factuurbedrag op.

Aandachtspunten
Voordat een plafond wordt gewit moet u er zeker van zijn dat de verf die wordt aangebracht goed hecht op het plafond. Uiteraard speelt de kwaliteit van de verf hierbij een grote rol maar ook zeker de mate waarin het plafond is voorbewerkt om de verf goed op te nemen. Met speciale primer kan het plafond worden voorbewerkt voor het beste resultaat. Maar er zijn meer voorbereidende werkzaamheden.

Ruimte maken
Een van de belangrijkste voorwaarden om een plafond goed te kunnen schilderen is de voorbereiding door ruimte te maken. In de kamer waar het schilderwerk aan het plafond plaatsvindt moet eigenlijk niets meer staan. De ruimte moet leeg en kaal zijn zodat er voldoende werkruimte is voor het witten van het plafond. Hinderlijke tafels en stoelen verstoren de voortgang van de werkzaamheden.

Plafond vrij maken
In het plafond zijn stroompunten aangebracht voor de verlichting. Dat kunnen simpele lampen zijn die makkelijk kunnen worden verwijderd maar het kunnen ook verlichtingsarmaturen zijn die lastiger te verwijderen zijn. Toch is het van belang dat ze wel worden verwijderd. Dit voorbewerken van het plafond voorkomt rare plekken als u later de armaturen toch verwijderd.

Ornamenten verwijderen
Ook eventuele ornamenten dient u te verwijderen. Natuurlijk kunt u ze laten zitten maar dan zullen ze met een kwast goed moeten worden behandeld. De ornamenten zijn vrijwel nooit helemaal glad en hebben speciale aandacht nodig. U kunt ze verwijderen en apart schilderen. Dat geeft wel het beste resultaat.

Voorbewerken vergt tijd
Het voorbewerken van een plafond kan best veel tijd in beslag nemen. Dat is tijd die u wel moet incalculeren in uw planning van het schilderwerk. En natuurlijk zult u de handigheid moeten hebben om deze voorbereidende werkzaamheden uit te voeren. Ook bij het terugplaatsen van armaturen en ornamenten komt een bepaald vakmanschap kijken.

Aandachtspunten
Ook al lijkt het schilderen van een plafond iets wat u snel even kunt doen, in de praktijk kan dat tegenvallen. Het op een juiste wijze inschatten van het werk is een belangrijk aandachtspunt. Het hangt ook af van de kamer waarin u het plafond wilt schilderen. Een kleine slaapkamer heeft toch meer aandacht nodig dan de ruime hal waar uw gasten binnenkomen. Of de woonkamer waar u en uw gezin de meeste tijd verblijven. Maar er zijn meer aandachtspunten die goed moeten worden overdacht bij het schilderen van een plafond.

Aandacht voor de verf
Hoewel er talloze soorten en variaties zijn in de verf die u kunt gebruiken met schilderwerk is niet alle verf geschikt voor uw specifieke klus. De positie van de kamer in uw huis, de lichtinval en de temperatuur in de kamer zijn allemaal factoren die aandacht behoeven. De kwaliteit van de verf bepaalt de prijs van de verf dus dit is zeker een aandachtspunt. De beste verf hoeft niet de duurste te zijn maar zal zeker niet de goedkoopste zijn.

Wil ik het schilderwerk wel doen?
Die vraag moet u zich allereerst stellen. U kunt het werk ook uitbesteden aan een schilder. Dan heeft u geen omkijken naar schilderwerk en weet u zeker dat het goed gebeurd. Of u het schilderwerk zelf wilt uitvoeren is wel een aandachtspunt waar u rekening mee moet houden. Het gevoel dat u zeker weet dat de kans op bijkomende kosten aanwezig is als het schilderen van het plafond zelf gaat doen is niet prettig. De schilder neemt dat gevoel bij u weg en zorgt voor prima vakwerk.

Offertes vragen
Het is vaak het beste om bij diverse schilders in uw regio offertes op te vragen voor het schilderwerk dat u wilt laten uitvoeren. U krijgt hiermee een zuiver beeld van de kosten. En dat geeft weer veel rust voor uzelf.

Prijzen
Tarieven voor het witten van plafonds
Een schilder kan uw plafond witten. Omdat de meeste schilders uitgaan van een tarief per m2 kunt u zelf redelijk nauwkeurig uitrekenen wat het witten van een plafond gaat kosten. Uitgaande van een prijs per m2 van € 8.00 tot € 14.00 per vierkante meter kunt u een beeld krijgen. Er wordt er wel van uit gegaan dat de ruimtes vrij zijn van obstakels.

Extra werkzaamheden
Mocht een plafond gaten of scheuren vertonen dan is extra werk noodzakelijk. De reparatie zal apart worden berekend. Een inspectie vooraf kan u een beeld geven van deze bijkomende kosten. Het hangt af van de omvang van de reparatie hoe hoog die kosten kunnen worden. Het is altijd verstandig om een schilder vooraf naar het werk te laten kijken. Op deze manier is de situatie duidelijk en kan een goede prijsopgave worden gemaakt.

Zelf doen of laten doen
Het zelf uitvoeren van schilderwerk aan het plafond kan de goedkoopste oplossing zijn voor de klus. U heeft enkel de kosten van de verf en wat materiaal. Uiteraard moet u wel de tijd hebben om het schilderwerk uit te voeren. Zeker als het aan de tijd ontbreekt kan hulp zoeken verstandig zijn. Een schilder kan de opdracht uitvoeren en u heeft nergens omkijken naar.

Reparaties zelf uitvoeren
Indien er eerst reparaties nodig zijn voordat het plafond kan worden geschilderd kunt u die reparaties ook zelf uitvoeren. Vervolgens kunt u de schilder het plafond laten witten. De extra kosten houdt u hiermee in de hand. Ook voorbereidende werkzaamheden kunt u zelf uitvoeren om hiermee de kosten te beperken. Het afplakken van kozijnen en wanden en ruimte maken in de kamers zijn simpele handelingen die u zelf kunt uitvoeren.

Benodigdheden
Voor u met het witten van het plafond begint moet u exact weten welke materialen u allemaal nodig heeft voor het schilderwerk. Het gaat niet alleen om kwasten, verf en plakband maar ook om een trapje of een ladder. Deze benodigdheden moeten allemaal aanwezig zijn voordat u begint. Halverwege het schilderwerk moeten stoppen omdat u iets mist kan gevolgen hebben voor de kwaliteit van het schilderwerk en dat zou jammer zijn.

De kwasten en rollers
De kwasten en de rollers zijn benodigdheden waar u niet buiten kunt bij het witten van een plafond. Ze zijn er in allerlei maten en uitvoeringen. De ondergrond waarop u de verf aanbrengt is van invloed op de soort kwast die u moet gebruiken. Welke benodigdheden u precies nodig heeft kunt u bij uw schilder navragen. Hij kan de materialen ook leveren. U weet dan zeker dat u het beste materiaal voor uw klus hebt.

De verf
Een van de belangrijkste benodigdheden betreft natuurlijk de verf. Zonder verf valt er niets te schilderen. Een schilder kan u prima helpen bij de keuze van een verfsoort. Hij kent alle eigenschappen van de verf en van de ondergrond waarop de verf wordt aangebracht. Ook kan de schilder u helpen bij de benodigdheden die u moet aanschaffen om de verf goed te verwerken. Niet alleen de kwast of roller is belangrijk, ook de verfverdeler die u gebruikt moet bepaalde eigenschappen hebben.

Denk aan plastic
Werken aan een plafond is lastiger dan het schilderen van een muur. Het valt niet mee om boven uw hoofd te werken en de kans op spetters is altijd aanwezig. Een van de handigste benodigdheden bij het witten van een plafond is het plastic op de rol. Dat plastic is verbonden met plakband dat snel en gemakkelijk kan worden aangebracht op de plinten.

Prijzen schildersbedrijf
Een schildersbedrijf inhuren of toch maar in eigen beheer?
Wanneer er schilderswerkzaamheden moeten plaatsvinden in uw bedrijf kunt u er natuurlijk voor kiezen om dit door de technische dienst van uw eigen bedrijf te laten uitvoeren. Uw eigen personeel heeft waarschijnlijk wel wat ervaring met schilderwerk, maar het is financieel aantrekkelijker om het schilderwerk uit te besteden aan een schildersbedrijf.

Wat zijn de prijzen van een schildersbedrijf?
Wanneer u een schildersbedrijf inhuurt kunt u een aantal verschillende prijsafspraken maken. Schildersbedrijven hanteren prijzen per uur, maar ook per project. In dat laatste geval loont het om een offerte te laten maken. Op die manier komt u niet voor onverwachte verrassingen naderhand te staan. Bij schilderwerk per uur mag u uitgaan van een uurtarief van gemiddeld 40 euro per uur.

De fiscus betaalt mee
Als ondernemer kunt u genieten van voordeel van BTW-aftrek. Dit krijgt u omdat schilderswerkzaamheden vallen onder bedrijfskosten. De BTW die u betaalt over het schilderwerk; in uw geval het hoge percentage van 21 procent, mag u aftrekken van de winst van uw onderneming. U zult dus minder belasting hoeven te betalen.

Voordeel in de winter
In de winter hebben schildersbedrijven minder opdrachten. Daarom profiteert u in de wintermaanden van de winterschilder. Hetzelfde schildersbedrijf berekent u in die periode een aanzienlijke korting op uw factuur. Die korting kan zomaar oplopen van 5 tot 30 procent op het totale bedrag. U betaalt dus lagere prijzen aan het schildersbedrijf.

Uw onderhoudsteam komt weer toe aan de eigen werkzaamheden
U ziet dat het verstandig is om uw schilderswerkzaamheden uit te besteden aan een professioneel schildersbedrijf. Zo komt uw eigen onderhoudsteam toe aan de werkzaamheden waar u ze voor inhuurt; technisch onderhoud. Ieder zijn vak.