Zonder strepen

Niets is zo vervelend als het constateren dat er na het verven van het plafond nog steeds strepen te zien zijn. Ook al verft u het hele plafond nogmaals, de strepen blijven zichtbaar. Natuurlijk wilt u dat voorkomen en dat kan ook wel als u een aantal handige tips in ogenschouw neemt. Vooropgesteld dat, zeker als het om grote oppervlakten gaat, het inschakelen van een schilder het probleem van strepen in ieder geval oplost. Hij kan in ieder geval een plafond witten zonder strepen.

De omstandigheden
De omstandigheden die bepalen of u een plafond zonder strepen kunt witten worden bepalend door de temperatuur en de mate van luchtdoorstroming. Hoe sneller de aangebrachte verf droogt hoe meer kans op strepen er zijn. Witten bij hoge temperaturen is daarom niet raadzaam. Tijdens het witten van een plafond dient u ook deuren en ramen zo veel mogelijk te sluiten. Door luchtstroming kan de verf ook te snel drogen en dan ontstaan ook strepen. Als aan die omstandigheden wordt voldaan kunt u een plafond witten zonder strepen.

De verf en de verfroller
Om een plafond te witten zonder strepen is het van belang om een goede verfroller te gebruiken die de verf goed opneemt. Ook moet u niet te weinig verf gebruiken. Goed de roller door de verf laten gaan en dan met behulp van de verfverdeler de verf egaal op de roller uitrollen. Een slechte roller zorgt er voor dat te veel verf niet wordt opgenomen en zal dus gaan spetteren of gewoon lekken. Dat wilt u voorkomen dus de kwaliteit van de verfroller is essentieel.

Schoonmaken en grondverf
Als het plafond goed schoon en vetvrij is zal dat de hechting verbeteren en strepen op het plafond na het witten voorkomen. U kunt ook een soort van grondverf gebruiken waardoor de verf niet direct helemaal wordt opgenomen door de ondergrond.