Tips

Tips voor het schilderen van een plafond
Voordat u met een klus als het schilderen van het plafond wilt beginnen is het heel verstandig om na te gaan hoe lang die klus duurt en of u wel alle tijd heeft om die klus zelf uit te voeren. Mocht u twijfelen over de tijd die u vrij moet maken dan kunt u overwegen om de klus door een schilder te laten uitvoeren. Deze tip kan u behoeden voor een situatie dat het werk niet af is en u geen tijd meer heeft voor het schilderen van het plafond. Of kan het voorkomen dat er lelijke strepen op het plafond ontstaan doordat bijvoorbeeld de verkeerde materialen gebruikt zijn.

Het werk goed voorbereiden
Een andere belangrijke tip voor het schilderen van een plafond betreft de voorbereidingen van de werkzaamheden. Het plafond moet goed schoongemaakt en vetvrij worden gemaakt. Ook moeten de randen worden afgeplakt met speciaal plakband. Ook de vloer moet goed zijn bedekt met plastic om de vloerbedekking of het laminaat te beschermen.

Altijd goed materiaal aanschaffen
Het aanschaffen van een goede kwast bevordert de kwaliteit van het werk. Ook al is zo een kwast iets duurder, het voordeel weegt nooit op tegen de ergernissen van een slechte kwast. Ook de kwaliteit van de witte latexverf moet goed zijn. Op de eerste plaats vanwege de duurzaamheid van het plafond maar ook omdat kwalitatief hoogwaardige verf makkelijker op het plafond aan te brengen is. De tip dat goedkoop duurkoop is ligt hier voor de hand.

Direct schoonmaken van spetters
Mochten er tijdens het schilderen van het plafond toch spetters verf op vloeren, wanden of kozijnen terecht komen dient u die spetters snel met warm water te verwijderen. Als de verf eenmaal is opgedroogd wordt verwijderen lastiger. Uitgedroogde verf kunt u verwijderen met wasbenzine of terpentine maar dat kan gevolgen hebben voor het materiaal waarop de spetters zitten. Dit voorkomt u dus als u snel de spetters verwijderd.