Plafond spuiten

Het spuiten van een plafond wint aan populariteit. Er zijn verschillende technieken beschikbaar waarbij een bepaalde laag op het plafond wordt gespoten. In verhouding is het spuiten van een plafond goedkoper dan het sauzen van een plafond. Het gaat dan wel om een vergelijking op basis van grotere oppervlakten. Het spuiten geeft een decoratief effect en er zijn allerlei kleuren beschikbaar.

Plafond spuiten met spack
Specialistische bedrijven zoals stukadoors kunnen spack (anders dan bijvoorbeeld spachtelputz) aanbrengen op uw plafonds. De bijzondere samenstelling van het spack, een soort kalk en hars, zorgt voor mooie en strakke effecten. Omdat u zelf de mate van grofheid kunt bepalen ontstaat een plafond dat helemaal volgens uw eigen wensen is gespoten.

Plafond spuiten met latex
U kunt u plafond ook laten spuiten met latex. In principe is dat hetzelfde materiaal als de verf die wordt aangebracht met een roller. Maar met het spuiten van uw plafond met latex ontstaat een strakke verflaag. Deze verflaag wordt met speciale apparatuur aangebracht en verzekerd een hoogstaande kwaliteit. Bovendien is het spuiten van een plafond met latex altijd heel strak.

Stukadoors voor het spuiten plafond
De specialistische stukadoors hebben geavanceerde apparatuur om het spuitwerk aan te brengen. Ofschoon deze apparatuur ook wel te huren is is het aan te raden om het spuitwerk door een bedrijf te laten uitvoeren. De technieken en de apparatuur zijn daar aanwezig. Het spuiten van een plafond of een muur is natuurlijk een vak apart.

Ook op kantoor
Het spuiten van plafonds en muren is een toepassing die veel wordt gebruikt bij kantoren. Het geeft een rustige en professionele uitstraling en door de keuze in kleuren kan het elke ruimte een eigen dimensie geven. Met name omdat de prijzen gunstig zijn ten opzichte van het handmatig sauzen van plafonds en muren is het spuiten momenteel een echte trend.