Plafond sauzen

Het sauzen van een plafond is iets dat u heel goed zelf kunt doen. Er zijn 2 voorwaarden verbonden aan het uitvoeren van deze klus. U moet de tijd er voor nemen en bovendien moet u het simpelweg leuk vinden om te doen. Van al het schilderwerk in een huis is het sauzen van een plafond misschien wel het lastigste. Het werken boven uw hoofd is vervelender dan het schilderen van een muur.

Goede saus in belangrijk
Voor het sauzen van een plafond heeft u in ieder geval saus nodig. Saus is er in vele soorten en kwaliteiten. U bent misschien geneigd om een goedkopere soort saus aan te schaffen maar u moet wel weten dat de kans dat u het plafond twee keer moet sausen aanwezig is. Een duurdere soort saus hoeft maar een keer te worden aangebracht. Daarmee is het prijsverschil verdwenen maar u bent wel eerder klaar met het sausen van het plafond.

Het aanbrengen van saus
Om het plafond mooi te sausen werkt u met een stevige roller die de saus goed opneemt en verspreidt over het plafond. Als u gelijkmatig werkt met altijd dezelfde druk op de roller krijgt u een egaal geheel. Het aanbrengen van de saus met een roller kan vanaf een trapje of met behulp van een stok waarop de roller is bevestigd. Let er dan wel op dan indien u met een stok werkt u minder zicht heeft op het werk. Met een trapje bevindt u zich dichter bij het sauswerk en heeft u meer controle op het werk.

Plafond sausen geeft sfeer
Een mooi plafond is van grote waarde voor de uitstraling van de ruimte. Zachte kleuren doen wonderen en voor kinderkamers zijn allerlei vrolijke en speelse kleuren beschikbaar. Hoewel een wit plafond meestal een ruimtelijk effect geeft kan een lichte kleurnuance meer sfeer geven.