Schildersbedrijf Leiden

Als u uw huis in Leiden gaat laten schilderen, moet u afwegen of u het zelf gaat doen of dat u een vakman gaat inhuren. Als u het leuk vindt om te doen, voldoende tijd heeft én weet hoe u de klus aan moet pakken, kan het voordelig zijn om de klus zelf uit te voeren.

Bedenk echter dat het erg belangrijk is dat er goed geverfd wordt. Het is jammer dat u na een jaar weer opnieuw moet beginnen, omdat de verf niet goed gepakt heeft. Of omdat u de verkeerde verf heeft gebruikt voor uw project in Leiden.

Waar vindt u een Leidse schilder?
Zoekt u een schilder voor uw schilderwerk in Leiden? Dan is het erg verleidelijk om de goedkoopste schilder in te schakelen die u vindt. Er zijn verschillende websites waar schilders zichzelf aan kunnen bieden. Ze bepalen in principe hun eigen tarieven, dus u kan er geluk mee hebben. Maar goedkoop is lang niet altijd goed en is dus vaak duurkoop. Goedkope schilders besparen op hun kosten door goedkope materialen in te slaan, of goede verf te verdunnen met water. Een andere manier voor de schilder om geld te besparen om alsnog genoeg te verdienen, is onvoldoende lagen verf aan te brengen. Daardoor wordt het resultaat vlekkerig en lelijk. Dit zijn situaties die u zeker wilt voorkomen.

Gebruik uw netwerk
U vindt de beste schilders door rond te vragen in uw netwerk. Wie van uw familie, vrienden of kennissen heeft recent schilderwerk in Leiden laten uitvoeren? Waren zij tevreden over het eindresultaat? En hoe was de prijs-kwaliteit verhouding?

Een andere manier is om te kijken naar keurmerken van schilders. Een van die keurmerken is die van bijvoorbeeld NOA. Dit is het keurmerk van de Nederlandse Ondernemersvereniging voor Afbouwbedrijven. Draagt de schilder dit keurmerk, dan weet u zeker dat er kwaliteit geleverd moet worden. En u bent verzekerd bij eventuele misstanden. U mag altijd referenties opvragen van de schilder die u op het oog heeft.

Schilder inhuren

Schilder inhuren uit Leiden
Uw huis verdient het beste van het beste. Heeft u een grote schildersklus? Wilt u een schilder inhuren uit Leiden en omstreken? Of gaat u liever zelf aan de slag? Wij zetten de voordelen en de nadelen voor u op een rijtje.

Zelf aan de slag
Er zijn een aantal redenen te bedenken om de klus zelf te doen.

Het is leuk om zelf bij te dragen aan het uiterlijk van uw woning. Het geeft veel voldoening als u goed werk levert. Anderzijds zal een slecht uitgevoerde klus een doorn in het oog zijn. U zal altijd denken: ‘Had een schilder inhuren uit Leiden een beter resultaat gegeven?’
Het is hoogstwaarschijnlijk goedkoper. Omdat u uzelf geen uurloon hoeft uit te betalen, zal de totaalprijs lager uitvallen, dan wanneer u het werk uitbesteed. Bedenk wel dat het uurtarief dat de schilder rekent, inclusief materiaal en btw is.
U kan beginnen wanneer het u uitkomt. U hoeft geen rekening te houden met de agenda van de professional. U kan er net zo lang over doen als u wilt, zolang u maar per oppervlakte de klus afrondt. Een nadeel daarvan is dat u langere tijd in de rotzooi zit.

Het werk uitbesteden
Ondanks de voordelen die zelf schilderen biedt, kan het toch verstandig zijn om in ieder geval de optie te bekijken hoe duur een schilder inhuren uit Leiden eigenlijk is. In verhouding kan het namelijk best gunstig zijn. De voordelen van het werk uitbesteden zijn namelijk ook talrijk:

De schilder gebruikt gegarandeerd de juiste materialen voor de aangeboden klus.
De schilder werkt sneller dan u en weet hoe hij uw spullen moet beschermen tegen beschadiging of verfvlekken.
Mocht er onverhoopt iets fout lopen, dan mag u ervan uitgaan dat de schilder het probleem oplost.

Door offertes op te vragen bij verschillende aanbieders, kunt u een gefundeerde keuze maken om zelf de kwast ter hand te nemen, of toch uit te besteden. Het indienen van een aanvraag is gratis en vrijblijvend.

Winterschilder Leiden

Winterschilder uit Leiden, goed en goedkoper
Als u weet dat er een grote schildersklus aan uw woning aan zit te komen, kan het verstandig zijn om te bekijken of u een winterschilder in kan schakelen. De winterschilder uit Leiden is namelijk veel goedkoper dan een gewone schilder. Maar wat is een winterschilder precies?

Wat is een winterschilder?
De winterschilder uit Leiden is eigenlijk een gewone schilder. Het verschil is de periode waarin hij werkt. Tussen half november en 21 maart spreek men van de winterschilder. Deze term is in het leven geroepen, omdat er een subsidieregeling aan vast zat. Het is een gegeven dat de winterperiode voor veel mensen minder aantrekkelijk is om hun verfklussen aan te bieden. Daardoor hadden veel schilders in de winter te weinig werk en kwamen ze veelal in de werkloosheidswet terecht. Om te zorgen dat de werkstroom wat hoger bleef, had de Nederlandse overheid besloten een vast bedrag per dag uit te keren. Op dit moment geldt er een nieuwe regeling en kan een schilder het BTW tarief op schildersmaterialen in de winter verlagen. Daardoor kan hij dus zijn kosten verlagen, zijn prijs aantrekkelijker maken en meer opdrachten binnen halen.

Welke klussen doet een winterschilder?
De winterschilder uit Leiden kan voor dezelfde klussen worden ingezet als een gewone schilder. Dus zowel voor binnen- als voor buitenklussen. Tegenwoordig zijn er goede verfsoorten, die bestand zijn tegen kou, hagel en vorst. Ook zijn er nieuwe methodes ontwikkeld, waarmee de schilder zichzelf en de gevels kan beschermen tegen regen en wind.

Voor het interieur geldt dat een winterschilder op dezelfde manier kan werken als in de zomer. Tijdens het schilderen is het belangrijk dat uw huis gelucht wordt, dus u zal wel af en toe de ramen open moeten zetten. Daardoor kan uw huis afkoelen. Maar als u dat afzet tegen de winst die u oogst door de klus in de winter te laten doen, zullen de extra stookkosten in het niet vallen. Laat maar eens wat offertes maken en zie wat het u oplevert.

Kosten

Kosten schilder inhuren
Veel mensen vragen zich af tot welke hoogte de kosten voor het inhuren van een schilder kunnen oplopen. Ze denken dat professionele schilders erg duur zijn en nemen daarom al bij voorbaat zelf een kwast in de hand. Maar schilderen is echt werk voor een vakman. Als u niet goed voorbereid bent en niet op de hoogte bent van de do’s en dont’s tijdens het schilderen, kan het zijn dat u veel langer bezig bent, teveel materialen moet kopen en dat het eindresultaat eigenlijk niet mooi is. Het is daarom fijn om te weten hoe hoog de kosten zijn, zodat u daarop uw plan van aanpak kan opstellen.

Interieur schilder
De interieur schilder is iemand die zich bezig houdt met schildersopdrachten in uw woning. Muren, plafonds, kozijnen, deuren, dat soort werk. Een binnenschilder of interieurschilder werkt met verschillende technieken en dus ook verschillende prijzen. De kosten voor binnen zijn:

Spuitwerk; De kosten hiervoor liggen tussen de €5,- en €10,- per m2.
Sauswerk; Dit kost u tussen de €10,- en €15,- per m2.
Schilderwerk; Dit kost u ongeveer €30,- tot €35,- per m2.

Als de schilder verwacht dat de opdracht lang gaat duren, ondanks het geringe oppervlakte, zoals bijvoorbeeld bij antieke plafonds, dan zal hij een uurloon vragen, in plaats van een bedrag per m2 afpreken.

De buitenschilder
De kosten voor een schilder inhuren voor de buitenzijde van uw woning, liggen gemiddeld iets hoger in verhouding tot de interieurschilder. Dat wordt mede veroorzaakt door de omstandigheden waarin gewerkt moet worden. Ook de verf die buiten gebruikt moet worden, is duurder dan de meeste verfsoorten voor binnen.

Per m2 ligt de prijs rond de €35,- tot €45,- euro
Als dit buiten uw budget valt, kunt u overwegen de klus in de winter te laten uitvoeren. De prijzen liggen dan lager, omdat er minder aanbod is in opdrachten.

Subsidieregeling schildersbedrijf

Subsidie voor schilder uit Leiden
Schilderwerk laten uitbesteden kan een dure bezigheid zijn. Maar het is wel fijn om te weten dat de klus goed gedaan wordt. Beter korte tijd een professional in huis, dan lange tijd een zwartwerker aan het werk zetten met alle risico’s van dien. Of zelf aan het hobbyen gaan en erachter komen dat het toch moeilijker was dan gedacht. Er zijn manieren om de kosten te drukken voor het inhuren van een professioneel schildersbedrijf. Zo bestaat er een periodieke ‘subsidie’ voor een schilder uit Leiden. Ook is er op dit moment in 2019 een verlaagd BTW-tarief van toepassing.

Wat houdt het in?
Deze periodieke subsidie voor een schilder uit Leiden geldt niet het gehele jaar door. Er wordt niet voor niets gesproken over periodiek. De subsidie is in het leven geroepen om schilders in de winter ook aan het werk te houden. De regeling voor een voordelige winterschilder is als volgt: in de periode half november tot 21 maart, krijgt u voor alle schildersklussen die u uitbesteed een subsidie in de vorm van een korting. En wordt de winterschilder genoemd.

Voordelen winterschilder
Deze schilder heeft echter nog meer voordelen. De winterschilder heeft meestal een minder drukke agenda en kan dus sneller voor u aan de slag. En u heeft het schilderwerk klaar als de lente komt. U kunt die tijd gebruiken om uw tuin aan te pakken, of lekker van het zonnetje te genieten, in plaats van met schilderen bezig te zijn. Heerlijk ontspannen de lente in dus.

9% BTW

Betaal laag BTW voor de schilder
Omdat de regering wil voorkomen dat de meeste schilders te weinig opdrachten krijgen, hebben ze een lucratieve oplossing bedacht. Ook in 2019 betaalt u als opdrachtgever laag BTW voor de schilder. Dat betekent dat de benodigde materialen voor uw klus, slechts belast worden met 9% BTW in plaats van 21% BTW.

Dat scheelt minstens tientallen euro’s, zo niet meer. Daardoor houden schilders werk, komen ze niet in de WW en blijven ze gemotiveerd om door te gaan. Deze regeling is ook geldig voor andere zaken zoals behangen, isolatie, glaszetten en meer. Bekijk de website van de Belastingdienst.

De schilder voor binnen en buiten
Daarnaast loont het om te overwegen om een winterschilder in te huren. Nu denkt u misschien dat u in de winter alleen schildersopdrachten voor uw interieur kunt geven, maar dat is niet correct. Tegenwoordig is het ook mogelijk om een opdracht voor buiten in de winter uit te laten voeren. Dat heeft ermee te maken dat de mogelijkheden om de plek en de schilder goed af te schermen tegen weer en wind beter zijn geworden. De gevel wordt volledig afgedekt met zeil. Ook de verf van nu is beter geschikt voor bijvoorbeeld koude en natte omstandigheden. Vroeger was het zo dat de verf niet goed hechtte als het te koud was. Met de moderne technieken is dat niet langer een probleem. En omdat u laag BTW voor de schilder betaalt, wordt uw klus op voordelige manier geklaard. Nog een extra voordeel dus.

Kosten winterschilder
Het schilderen van uw interieur kost u normaal gesproken tussen de €30,- en €35,- euro per m2. Een buitenschilder is iets duurder en vraagt gemiddeld €35,- tot €40,- per m2.

Als u een winterschilder inhuurt, mag u er van uit gaan dat het lage BTW op u doorberekend wordt, zodat de prijzen lager worden. De materiaalkosten zijn namelijk 15% goedkoper dan buiten de winterperiode. Goed voor de werkgelegenheid en voor uw portemonnee.