Kozijnen

Wat is er nu mooier dan nieuwe kunststof kozijnen in een huis, ook wel PVC kozijnen genoemd. Het ziet er mooi uit en daarnaast krijg je ook nog eens een betere isolatie en een prettiger woonklimaat in je huis. Er zijn volop redenen en ook voordelen om te kiezen voor deze kozijnen. Het grootste voordeel is toch wel dat ze je helpen om de energierekening omlaag te brengen, doordat deze kozijnen een isolerende werking hebben. Helemaal als je ook voor isolatieglas kiest. En daarnaast zijn kunststof kozijnen onderhoudsarm. En dat is voor veel mensen ook een groot voordeel. Natuurlijk moet je nog wel wat onderhoud doen, maar het is een stuk minder dan bij bijvoorbeeld houten kozijnen.

Wat kosten kunststof kozijnen?
Natuurlijk moet je wel de rekening betalen als je kunststof kozijnen laat plaatsen. Je betaalt voor de kozijnen zelf en ook voor het arbeidsloon om de kunststof kozijnen te laten plaatsen. Vaak vallen de kosten erg mee. Soms zijn houten kozijnen goedkoper. Echter als je het op de lange termijn bekijkt dan zijn kunststof kozijnen vaak een heel stuk goedkoper.

Waarom wordt er voor PVC gekozen?
PVC kozijnen worden vooral gekozen omdat ze onderhoudsarm zijn. Vaak zijn de oude kozijnen aan het wegrotten en is het tijd om ze te vervangen. Het is dan goed om te kiezen voor kunststof kozijnen. Slijtage en ouderdom zijn een goede reden om voor kunststof kozijnen te gaan kiezen. Ze zorgen voor volop opties en mogelijkheden. Daarnaast zorgen nieuwe kozijnen ook voor een betere isolatie van de woning. Dit betekent een besparing op de energiekosten. Op de lange termijn verdienen de kunststof kozijnen zichzelf dus vanzelf terug.

Deskundig en gratis advies?
Wil je weten hoeveel je moet betalen voor nieuwe kunststof kozijnen voor je deur of raam? Dan kun je het beste in contact komen met ervaren kozijnspecialisten die je deskundig advies kunnen geven. Door offertes op te vragen kun je een beter beeld van de markt krijgen en is het makkelijker om het aanbod te vergelijken. Zo zie je welk bedrijf het beste aanbod heeft en kun je besparen op je aankoop. Betaal nooit te veel voor je nieuwe kozijnen en vraag gratis offertes op.

Waarom kozijn offertes vergelijken?

  • Betaal nooit te veel voor je nieuwe deur- of raamkozijnen
  • Besparen op de aanschafkosten door te kiezen voor de beste prijs/kwaliteit verhouding
  • Kiezen voor de beste deal van de beste leverancier uit jouw woonplaats
  • Vraag vandaag nog gratis en vrijblijvend offertes aan bij erkende kozijn specialisten

Een huishouden kan tot 20% besparen op de aanschafkosten van kozijnen door offertes te vergelijken.

De kosten van raamkozijnen zijn allereerst afhankelijk van het materiaal waar je voor kiest. In feite heb je drie verschillende opties: hout, aluminium of kunststof. Men kiest vaak voor hout omdat het een duurzaam materiaal is, dat meestal goed past bij de uitstraling van het huis. Nadeel is wel dat hout snel slijt en veel onderhoud nodig heeft. Daarom zijn de laatste jaren kunststoffen kozijnen populairder geworden. De prijzen van kozijnen van kunststof kunnen een stuk lager uitvallen dan hout, terwijl de isolatie minstens even goed is. Bovendien is er weinig tot geen onderhoud nodig. Heb je een groot raamoppervlakte, dan is het wat sterkere aluminium de meest betrouwbare keuze.

Soorten kozijnen

De meeste mensen laten hun raamkozijnen pas vervangen op het moment dat ze merkbaar last krijgen, bijvoorbeeld van tocht, water of kou van buiten. Handiger is het natuurlijk als je op tijd bent om dat soort problemen te voorkomen. Nieuwe raamkozijnen hebben veel voordelen: moderne kozijnen isoleren beter, zijn steviger en hebben minder onderhoud nodig. In sommige gevallen bespaar je ook een hoop extra energie, doordat een nieuw kozijn de ruimte vele malen beter isoleert. Op dit moment zijn er drie populaire kozijnen: houten, aluminium, en kunststof kozijnen. Ieder materiaal heeft zijn eigen voor- en nadelen, dus het is zaak om goed uit te zoeken welk type kozijn het beste bij jou past. Traditiegetrouw wordt vaak voor hout gekozen. Kozijnen van hout zijn veelzijdig en staan mooi in ieder interieur. Hout is bovendien een duurzaam materiaal. Kunststof kozijnen zijn goedkoper dan houten, en hebben bovendien een stuk minder onderhoud nodig. Moderne kunststof en aluminium kozijnen isoleren bovendien een stuk beter. Voor grote raamoppervlaktes, kun je het beste kiezen voor aluminium: omdat dit een sterker materiaal is, kan het gemakkelijker grotere stukken glas op zijn plek houden.