Kosten

Als je een schilder gaat inhuren om je huis aan de buitenkant of de binnenkant te laten schilderen dan wil je natuurlijk wel graag de kosten weten. Door de tarieven te weten kun je een correct budget opmaken en beslissen of je dit jaar je huis wilt laten schilderen of dat je dit een jaar later gaat doen. Want soms kun je van de gemeente of overheid een vergoeding of tegemoetkoming krijgen voor het laten schilderen van je woning.

Wat zijn de kosten?

Als je jouw huis laat schilderen dan is het verstandig om een vaste prijs af te spreken voor al het schilderwerk. Op die manier is het gemakkelijk om de verschillende offertes met elkaar te vergelijken. Een uurtarief van een schilder zegt namelijk vaak minder. Een goedkope schilder kan er langer over doen dan een duurdere schilder en met reiskosten nog duurder zijn aan het einde van de rit. Vergelijk daarom appels met appels om tot een goede beslissing te komen. Het uurloon ligt trouwens tussen de 35 euro en de 50 euro per uur voor een schilder.

Algemene prijzen schilder

Prijs per m2 € 30 euro Incl. materiaal en verf
Prijs per uur € 40 euro Incl. materiaal en verf

De bovengenoemde prijzen zijn inclusief BTW, arbeid en materiaalkosten. Afhankelijk van wat je wilt laten schilderen zullen de prijzen verschillen. De prijzen gaan omhoog als je moeilijk bereikbare plekken wilt schilderen en gaan de prijzen omlaag als je een groot aantal m2 wilt laten schilderen.

Soort Aantal Prijs Beschrijving
Deur 1 € 100 euro Deur en deurpost
Muren 35 m2 € 850 euro Incl. materiaal
Plafond 30 m2 € 650 euro Incl. materiaal
Dakkapel 1 € 550 euro Helemaal inclusief kozijnen
Kozijnen 10 m2 € 500 euro Incl. verf en lak
Trap 1 € 450 euro

Voor de bovengenoemde oppervlakten gaan we uit van een gemiddelde woning.

Hoe kun je een offerte opvragen?

Het is gemakkelijk om via onze offerte service de kosten in kaart te brengen. Je zult zien dat de hoogste en de laagste tarieven vaak veel verschillen. Het kan zelfs oplopen tot 30% van het geheel. Vraag daarom verschillende offertes op en vergelijk deze niet alleen op de prijs, maar ook op de kwaliteit van de schilder. Een goede schilder kan wat duurder zijn, maar de meerprijs kan toegevoegde waarde hebben.

Ga ook naar:
Prijzen schilderwerk