Goedkope schilder

Ofschoon de tarieven van de verschillende schildersbedrijven enigszins uit elkaar kunnen liggen zullen de bedragen niet gigantisch verschillen. Of een schildersbedrijf goedkoop is of niet is altijd moeilijk te zeggen. Het hangt van veel factoren af bijvoorbeeld of een schildersbedrijf zelf een hoogwerker in bezit heeft of dat u er een moet huren. Factoren als reistijd en reisduur kunnen wel een rol spelen in de hoogte van een offerte.

Zelf het werk goedkoper maken
Het echte schilderwerk is vakwerk en kan het beste worden uitgevoerd door de gespecialiseerde professional. Maar heel veel werk kunt u zelf doen. Zeker waar het de voorbereidingen betreft kan uw eigen inzet tot kostenbesparing leiden. Het schuurwerk, het afbranden van verf en het afplakken van muren en vloeren zijn allemaal werkzaamheden die u zelf kunt uitvoeren. U kunt dit in overleg met de schilder doen.

Schilderwerk combineren
Misschien denkt u dat het handig is om het ene jaar het buiten schilder werk te laten uitvoeren en het andere jaar het binnen schilderwerk. Dat kan om budgettaire redenen natuurlijk interessant zijn maar het combineren van de werkzaamheden in dezelfde periode kan u een aanzienlijk voordeel op de offerte opleveren. Het maakt de offerte gunstiger en het schilderwerk goedkoper. Een andere optie is om na te gaan of bepaalde klussen niet samen met uw buren kunnen worden uitgevoerd. De combinatie van werkzaamheden kunnen worden ondergebracht in een enkele offerte. Hoe uitgebreider een opdracht is hoe gunstiger de offerte zal uitvallen.

Niet uitstellen van schilderwerk
Helemaal geen schilderwerk laten uitvoeren kan in een jaar gunstig zijn omdat u dan die kosten niet heeft. Maar als het uitblijven van het onderhoud door het schilderwerk leidt tot slechter onderhoud zullen de kosten in de daaropvolgende jaren alleen maar hoger zijn. U bent op de langere termijn altijd aanzienlijk goedkoper uit met regulier onderhoud.