Garantieregeling

Lang niet elke schilder biedt een bepaalde garantieregeling. Sowieso is een vorm van garantie al lastig af te spreken in de schilderswereld. Bedenk zelf maar eens wanneer schilderwerk goed is en wanneer het niet goed genoeg is voor de prijs die je betaalt. Dat is erg lastig, en hangt zoals gezegd ook al af van de prijs die je ervoor betaalt en de beloftes die zijn gedaan.

Keurmerken schilders
Om toch een soort van garantie te hebben dat het schilderwerk kwalitatief goed is, kun je het beste met een schilder in zee gaan die in je omgeving goed bekend staat. Of kiezen voor een schilder die bij een keurmerk is aangesloten. Er zijn in Nederland twee bekende keurmerken: de Stichting AF-Erkenningsregeling en het keurmerk Betere Schilder. Wanneer een schilder bij een van deze keurmerken is aangesloten, betekent dat hij bepaalde diploma’s op zak heeft die nodig of handig zijn bij het goed uitvoeren van de klus, en dat er diverse kwaliteitseisen aan zijn werk gesteld mogen worden. Ook bieden keurmerken vaak de mogelijkheid om bij onenigheid en meningsverschillen te bemiddelen.

Al met al biedt een dergelijk keurmerk dus meer zekerheid dan een schilder dat een dergelijk keurmerk niet bezit. Houd er ook rekening mee dat een schilder soms wel zegt aangesloten te zijn bij een bepaald keurmerk, maar dat misschien niet is. Controleer dus voor het accepteren van de offerte even of een schildersbedrijf daadwerkelijk is aangesloten bij het keurmerk op hun website.