Erkend schildersbedrijf

Het belang van een erkend schildersbedrijf
Wanneer u enkele werkzaamheden heeft om uit te voeren, zowel binnen als buiten uw huis, kan het verstandig zijn om een erkend schildersbedrijf in te huren. In tegenstelling tot wat veel mensen denken hoeft het absoluut niet duurder te zijn om met een erkend bedrijf in zee te gaan. Wat houdt een erkend schildersbedrijf precies in en welke voordelen biedt dit u?

Schildersbedrijf inhuren
Om verschillende redenen kunt u besluiten om de werkzaamheden aan uw huis door een schildersbedrijf uit te laten voeren. Zo kan het zijn dat u zelf geen tijd of kennis heeft om de werkzaamheden op een goede manier uit te voeren. Ook heeft niet iedereen het juiste gereedschap in huis om bepaalde werkzaamheden op een veilige en snelle manier te voltooien. Het inhuren van een schildersbedrijf biedt u dan ook grote voordelen.

Een erkend schildersbedrijf
Wanneer u een schildersbedrijf in wilt huren kan het ook verstandig zijn om vooral naar een erkend bedrijf te kijken. In de meeste gevallen biedt een dergelijk bedrijf u meer zekerheid over de uitkomst van de werkzaamheden. Daarnaast beschikken de meeste erkende bedrijven over vakkundig en professioneel personeel, waardoor de werkzaamheden niet alleen sneller, maar ook beter kunnen worden uitgevoerd. Ook beschikken dergelijke bedrijven over zeer professioneel gereedschap en werken zij uitsluitend met de beste materialen, wat ook voor een beter resultaat zorgt. Een ander groot voordeel van het werken met een erkend bedrijf is dat zij vaak eerst komen inventariseren naar de werkzaamheden die u uit wilt laten voeren. Hierdoor krijgt de schilder niet alleen een beter beeld van het werk dat verricht moet worden. Ook de offerte kan beter op uw situatie worden aangepast. Ten slotte werkend alle erkende bedrijven met het gunstige lage btw tarief, waarbij u slechts 9 procent aan btw betaalt.

Wanneer moet u een schildersbedrijf inschakelen?
Afhankelijk van de woning die u in bezit heeft dient u op gezette tijden een schildersbedrijf in te schakelen. Dit heeft niet alleen met uw woning te maken, maar ook met de weersomstandigheden. Wanneer uw woning veel regen of wind te voorduren krijgt kan het zijn dat u eerder enkele werkzaamheden moet laten uitvoeren aan uw woning. Wanneer moet u precies een schildersbedrijf in schakelen?

Garantieregeling
Soms lopen zaken anders dan gedacht
Wanneer u schilderwerk door een vakman heeft laten uitvoeren verwacht u natuurlijk topkwaliteit. U verwacht dat u de komende jaren geen omkijken meer heeft naar het schilderwerk. Toch ziet u na een korte periode scheurtjes in de hoeken van het schilderwerk, bubbels onder een gesausde muur of afbladderende stukken in uw kozijnen. Dat is niet wat u verwachtte toen de schilder aan het werk was. U zult in dat geval een beroep willen doen op garantie. Maar een garantieregeling op schilderwerk, hoe zit dat nou precies?

Garantieregeling op schilderwerk, een natuurlijke zaak
Net zoals u garantie heeft op een gebruiksartikel in uw huis van een aantal jaar mag u ook verwachten dat u garantie heeft op schilderswerkzaamheden aan uw woning. Dat is tenslotte de reden waarom u een vakman had ingehuurd. U mag ervan uitgaan dat u dus recht heeft op garantie op de geleverde werkzaamheden. Die garantieregeling kan heel divers zijn. We spraken natuurlijk in eerste instantie over garantie op de kwaliteit van het schilderwerk maar wat dacht u van een garantieregeling op de kleur van het schilderwerk. Een vakman gebruikt professionele materialen en professionele verf dus daar zit een kleurgarantie op. Schilderwerk wat verbleekt wanneer de zon er een zomer op heeft geschenen is dus onder de maat, u heeft in dat geval recht op garantie.

Waar vind ik het garantiebewijs?
U kreeg toen u de schilder inhuurde een garantiebewijs meegeleverd. Deze garantieregeling staat vastgelegd in de leveringsvoorwaarden van de schilder. Hier vindt u informatie over de rechten van u als consument en de plichten van de schilder als leverancier. Die leveringsvoorwaarden heeft u wellicht op papier gekregen van de schilder, in een ander geval kunt u ze vinden via de website van het schildersbedrijf.

Een keurmerk van een schilder, de beste garantie
Ook heeft u er wellicht op gelet toen u een schilder in de arm nam of het bedrijf een keurmerk hanteert. Via de AF-erkenningsregeling weet u zeker dat u een goedgekeurde schilder inhuurt waarbij u naderhand niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

AF-erkende schilders hebben dit keurmerk vanwege hun kwaliteit van het geleverde werk, maar ook vanwege hun service en garantie. Zo zit u altijd goed. Vraag vandaag nog offertes op om het lokale aanbod van betrouwbare schilders te vergelijken.

Hoe komt u achter de tarieven van de schilder?
Voor vele werkzaamheden in en rondom uw huis kunt u besluiten een schilder in te huren. Vaak vindt u niet op de website van het schildersbedrijf enkele vaststaande tarieven. Dit komt voornamelijk doordat ieder project weer anders is, waarbij andere materialen worden gebruikt en ook verschillen alle projecten in grootte. Dit maakt dat het voor een schilder moeilijk in te schatten is wat de tarieven zijn voordat de schilder over enkele basis gegevens beschikt.

Verschillende werkzaamheden
U kunt voor een groot aantal verschillende werkzaamheden een schilder inhuren. Dit is één van de redenen waarom een schilder niet met gestandaardiseerde tarieven werkt, omdat ieder project weer op zichzelf staat. Zo kan het zijn dat bepaalde werkzaamheden een andere voorbereiding nodig hebben of om andere materialen vragen. Hierdoor zorgt de schilder er voor dat de tarieven worden aangepast op de aard van de werkzaamheden, zodat de offerte volledig op uw situaties is afgestemd. Het zorgt er dan ook niet voor dat de tarieven van een schilder zonder vaststaande kosten hoger uitvallen. In veel gevallen zijn dergelijke schilders vaak goedkoper, doordat zij beter inschatten welke kosten gemaakt worden.

Doorgeven van gegevens
Wat ook de tarieven van de schilder bepaalt zijn de gegevens die u doorgeeft. Zo is het onder andere van belang dat u goed uitlegt welke werkzaamheden precies uitgevoerd moeten worden en hoe groot de totale oppervlakte is dat moet worden geschilderd.

Een offerte aanvragen om de tarieven te achterhalen
Wanneer u een aantal schilders hebt uitgekozen die u in staat achter de werkzaamheden naar tevredenheid uit te kunnen voeren kunt u bij de meeste schildersbedrijven kosteloos en vrijblijvend een offerte aanvragen. Hierdoor kunt u in een handig overzicht de tarieven van de schilder achterhalen. Daarnaast bent u in staat om verschillende schildersbedrijven met elkaar te vergelijken, zodat u een betere keuze kunt maken.