Dakkapel schilderen

Heeft u helemaal genoeg van de kleuren van uw kozijnen en vindt u het wel eens tijd voor wat nieuws? Dan wordt het tijd om eens flink te gaan schilderen. Zo’n klus is niet niks. Het schilderen van al uw kozijnen is veel werk. Bovendien is het vooral lastig om kozijnen op de eerste verdieping en hoger te schilderen. Hiervoor zijn steigers nodig. Het is dan ook geen klus die u zelf moet aanpakken. Het is veel verstandiger om dit door een schilder te laten doen. Van de voordeur tot het dakkapel schilderen; hij doet alles voor u.

Een mooi geheel
Uw huis ziet er vele malen mooier uit dankzij mooi schilderwerk. Kozijnen bepalen grotendeels de uitstraling van uw huis. Wanneer uw kozijnen op de benedenverdieping mooi geschilderd zijn, maar de verf er bij de andere kozijnen vanaf bladdert, is dit niet mooi. Het ziet er het beste uit wanneer alle kozijnen dezelfde kleur hebben. Het mooiste is om werkelijk alles mee te nemen tijdens het schilderen. Dus als uw een dakkapel heeft dan is het verstandigst om ook dit te schilderen in dezelfde kleuren als de kozijnen. Een professionele schilder kan dit prima voor u regelen. Hij kan een steiger plaatsen, waardoor het mogelijk is om ieder kozijn van een mooi likje verf te voorzien.

Voordelige prijs
Alle kozijnen onder handen nemen, is een behoorlijke klus. U hoeft echter niet bang te zijn voor extreem hoge prijzen. Een nieuwe regeling heeft ervoor gezorgd dat u tegenwoordig nog maar 9% BTW betaalt over schilderswerkzaamheden. Dit geldt wel alleen wanneer uw huis 2 jaar of ouder is. Bovendien krijgt u een korting van 5% tot 30% wanneer u de werkzaamheden laat uitvoeren in de winter. Zo kunt u uw hele huis, van voordeur tot dakkapel, schilderen voor een zeer voordelige prijs.

Wat u moet weten over dakkapel schilderen
Als u een eigen huis bezit kan het zijn dat u regelmatig enkele onderdelen van het huis moet onderhouden. Dit geldt ook voor de dakkapel. Eens in de paar jaar is het aan te raden om het dakkapel van een nieuwe verflaag te voorzien. Dit voorkomt namelijk ernstige slijtage, daarnaast ziet het er natuurlijk ook weer lekker fris uit. Wat moet u precies weten over het dakkapel schilderen?

Zelf uw dakkapel schilderen
Wanneer u zelf voldoende tijd en kennis heeft over het dakkapel schilderen kunt u er uiteraard altijd voor kiezen om de werkzaamheden zelf uit te voeren. Het is hierbij wel van belang om er voor te zorgen dat u de beschikking heeft over de juiste materialen en het goede gereedschap. Dit maakt het dakkapel schilderen vele malen gemakkelijker. Daarnaast kan het handig zijn dat u enige kennis heeft van enkele onderdelen van de dakkapel, zoals het raamkozijn en de zijwangen. Ook deze dien je regelmatig van een nieuwe verflaag te voorzien. Wanneer u zelf de dakkapel gaat schilderen is het belangrijk om een goede voorbereiding te treffen, bijvoorbeeld door de oude verflaag eerst te verwijderen en daarna het oppervlak goed ontvetten en schuren. Hierdoor krijgt u het mooiste resultaten.

Een schilder inschakelen
Uiteraard kan het ook zo zijn dat u niet de tijd heeft om de dakkapel te schilderen. In at geval kunt u het beste een professionele schilder inschakelen. Het dakkapel schilderen hoeft dan ook helemaal niet duur te zijn, uiteraard afhankelijk van de totale oppervlakte en de aard van de werkzaamheden. Bij vrijwel ieder schildersbedrijf staat het u vrij om een vrijblijvende en kosteloze offerte aan te vragen. Het grote voordeel van het inschakelen van een professionele schilder is dat de werkzaamheden vaak veel vlotter verlopen, door de ervaring van de schilder.