Binnen en buiten schilderen

Een schilder kun je binnen en buiten aan het werk zetten. Het is goed om buiten de kozijnen en het schilderwerk om de twee jaar te controleren om zo slechte stukken tijdig te laten repareren. Vaak is het zuiden en westen van je woning eerder aan de beurt, doordat het meer blootgesteld wordt aan regen en zon. Het beste is om, om de vijf jaren de buitenkant van de woning helemaal grondig aan te pakken. Buiten schilderen kun je daarom het beste over laten aan een vakman zodat je het maximale uit het schilderwerk kan halen.

Wanneer binnen schilderen?
Als je binnen de woning moet laten schilderen dan is het goed om dit eens per zeven jaren te gaan doen. Misschien als je een metamorfose wilt hebben kun je dit eerder doen. Slijtage en licht zorgen er echter voor dat je minimaal eens in de zoveel jaren de woning moet schilderen.

Wanneer buiten schilderen?
Als je blaasjes en scheurtjes in het schilderwerk ziet dan is het tijd om te gaan schilderen. Ook als je de verf beschadigd ziet of versleten en verkleurd is, is het tijd om aan het schilderen te gaan. Daarnaast is het ook goed om te gaan schilderen als de verf begint te verpoederen.

Het beste is om het schilderwerk te doen als het buiten 10 tot 25 graden is en droog. De maanden april tot oktober zijn uitstekend om buiten te gaan schilderen. Wil je binnen gaan schilderen dan kun je dat het beste in de overige maanden gaan doen. Dan is een schilder namelijk goedkoper. En natuurlijk is het beste tijdstip overdag met volop natuurlijk licht.