Aandachtspunten

Mooi schilderwerk voor een voordelige prijs; het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Het is echter toch wel degelijk mogelijk. U kunt uw woning, muren, kozijnen et cetera laten schilderen voor zeer mooie prijzen. Het is niet altijd voordeliger om dit zelf te doen. Het kost u veel meer tijd, het resultaat zal minder zijn en hierdoor kunnen de kosten uiteindelijk zelfs hoger oplopen. Wanneer u het echter uitbesteedt, heeft u de garantie dat het er mooi uitziet. Ook kunt u genieten van allerlei handige voordelen.

BTW, weg ermee
Schilderen hoeft helemaal niet duur te zijn. Dankzij enkele veranderingen in de belastingen is schilderen een stuk goedkoper geworden. U betaalt namelijk maar 9% BTW over al het schilderwerk als uw huis 2 jaar of ouder is. En dat is nog niet alles. Overige werkzaamheden, zoals het voorbereiden van het schilderwerk, voorbehandelingen en de gebruikte materialen vallen ook onder deze nieuwe BTW-regeling. Ook voor deze zaken betaalt u dus maar 9% BTW.

Schilderen in de winter
Vindt u het nu niet erg om het schilderwerk in de winter te laten uitvoeren, dan kunt u nog meer besparen. In de wintermaanden is er sprake van de winterschilder. Deze schildert voor u met een verlaagd tarief. De korting kan oplopen van 5% tot 30%. Hier kunt u zelf absoluut niet tegenop. Het schilderwerk ziet er dan fantastisch uit en het kost u ook nog eens hartstikke weinig. Bovendien heeft u altijd de garantie dat alles goed en snel wordt uitgevoerd en dat goede materialen worden gebruikt. Een garantie die u niet heeft wanneer u zelf een poging waagt. Kortom, er zijn meer dan genoeg redenen om een professionele schilder in te schakelen voor het schilderwerk in uw huis. Doe het niet zelf, maar besteed het werk hoe dan ook altijd uit aan professionals.

Als je de woning wilt laten schilderen aan de binnenkant of de buitenkant dan is het goed om op een aantal punten te letten. De aandachtspunten zorgen voor een beter eindresultaat. Het is namelijk belangrijk dat je uiteindelijk tevreden bent over hoe het schilderwerk opgeleverd wordt.

Wat als je niet tevreden bent?
Zorg dat je het schilderwerk laat doen door een erkende schilder welke ook is aangesloten bij een branchevereniging of een keurmerk. En kijk ook of er een onafhankelijke klachtencommissie is. Mocht je namelijk in een conflict komen met je schilder dan is dit vaak een goedkope en ook verstandig manier om je problemen met de schilder op te lossen. Ontdek wat er allemaal kan voordat je een handtekening zet onder het contract.

Garantie?
Vraag ook altijd of je een garantie krijgt op het schilderwerk. Sommige schilders geven garantie op het werk zelf, als er bijvoorbeeld barsten ontstaan of als sommige plekjes niet goed geverfd zijn. Of geven sommige schilders een garantie op het resultaat en kun je tegen een vaste prijs een bepaald eindresultaat krijgen. Gegarandeerd.

Wanneer betalen?
Maak vooraf heldere afspraken wanneer je de rekening gaat betalen. Zo kun je afspreken om een kleine aanbetaling te doen en de rest als de klus geklaard is. Het is echter beter om boter bij de vis te kiezen. Betaal pas wanneer je helemaal tevreden bent over het geleverde werk. Het is belangrijk om volledig tevreden te zijn over het geleverde werk om daarna pas de rekening te gaan betalen.